Cât va mai dura valul de frig din România. Când se vor înregistra peste 20 de grade celsius

Mulți dintre noi am observat cât de reci au fost serile și diminețile din această perioadă, iar în unele zone din țară, minimele au coborât chiar la -8 grade, în noaptea de vineri spre sâmbătă. Directoarea Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a vorbit despre gerul care a lovit România în aceste zile și de când ar trebui să dispară.

Frigul va mai continua până marți
Frigul va mai continua până marți

Frigul a pus stăpânire pe cea mai mare parte a țării, însă acest lucru nu ar trebui să mai dureze prea mult. După ce am avut nopți și dimineți extrem de reci, în care minimele chiar au coborât sub pragul de 0 grade, acest lucru ar trebui să se schimbe începând de marți.

Elena Mateesc, directorul ANM, spune că temperaturile vor avea din nou valori de peste 20 și 22 de grade Celsius, de săptămână viitoare.

Ce se va întâmpla cu vremea din România

Elena Mateescu mai spune că până marți, temperaturile vor fi puțin sub normalul perioadei, inclusiv în Capitală.

„De marți, când temperaturile vor fi în creștere ușoară. Chiar vom în înregistra, mai ales în regiunile extracarpatice, din nou, valori de peste 20-22°C.

Până atunci, însă, acest sfârșit de săptămână va fi caracterizat de o vreme în care nopțile și diminețile vor fi reci. Temperaturi negative, în special în depresiuni, până la minus șapte -8°C. Și în această dimineață am avut valori coborâte, inclusiv în Capitală, o minimă de -1°C.

Dar chiar și maximele la acest sfârșit de săptămână vor caracteriza o vreme mai rece, pentru că acestea se vor situa, în general, între nouă până la 17. 18°C, ceea ce ar însemna valori ușor sub cele normale, specifice datei din calendar”, a explicat Elena Mateescu, potrivit Antena 3 CNN.

Nopțile vor fi mai calde

Directoarea ANM ne mai spune faptul că, începând cu ziua de marți, temperaturile vor mai crește ușor, în mai toată țara. Astfel, vom ajunge să avem maxime cuprinse între 16 și 22 de grade Celsius. Schimbarea va fi resimțită inclusiv în Capitală, unde marți ar trebui să avem temperaturi de 19 – 20 de grade. Iar și nopțile vor fi ceva mai calde, de săptămâna viitoare.

„Dacă în următoarele nopți și dimineți, cel puțin până luni dimineață, vorbim la scara întregii țări de minime între minus opt până la trei 4°C, ei bine, de marți și acestea vor fi în creștere, vor deveni pozitive în aproape toată țara și vor fi cuprinse, în general, între două până la șapte 8°C”, mai spune Elena Mateescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Magda Pălimariu (5) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
bani jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
crima pexels jpg
noua zeelanda istock jpg
iarba matei istock jpg
adevar filme romanesti bd in actiune oprite jpeg
sosea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net