Planta adorată de toate pisicile. Vor fi mai fericite și relaxate ca niciodată

Chiar și dacă nu am avut niciodată o pisică, mai mult ca sigur că tot am auzit despre faimoasa iarba mâței! Însă, ce este, de fapt, această plantă pe care felinele noastre o iubesc atât de mult? Dacă vrem să oferim pisicii noastre iarba mâței, trebuie să știm precis ce efecte are aceasta și cum ne putem asigura că nu va avea efecte negative asupra felinei noastre.

Iarba mâței este sigură pentru pisici / foto: IStock
Iarba mâței este sigură pentru pisici / foto: IStock

Este un termen faimos, de care probabil că au auzit și persoanele care nici nu au avut vreodată o pisică. Însă, ce este, de fapt, iarba mâței, este o întrebare la care suprinzător de puțini dintre noi putem răspunde.

Ei bine, cunoscută de oamenii de știință după numele de Nepeta cataria, iarba mâței este o plantă aromatică care se poate găsi în mod natural de-a lungul Europei și Asiei. Ea este înrudită destul de aproape cu menta, iar dacă o vedem în natură o putem recunoaște datorită frunzelor care au culoare verde deschis, cât și datorită florilor violet.

Ce efecte are iarba mâței

În general, iarba mâței este folosită drept stimulent pentru felinele noastre. Datorită unui ulei prezent în frunzele plantei, numit nepetalactonă, iarba mâței poate provoca anumite schimbări, în comportamentul pisicii noastre.

Atunci când vor simți mirosul acestui ulei, pisicile vor avea o reacție puternică, aproape instinctuală, cauzată de faptul că nepetalactona acționează în același mod precum hormonii sexuali felini. Astfel, pisicile pot deveni mai jucăușe, vor alerga și sări prin casă și vor fi mult mai hiperactive decât în mod obișnuit. Desigur, intensitatea acestor comportamente poate varia de la o pisică la alta.

Cum putem oferi iarba mâței pisicilor

Cum această plantă nu este toxică, ea poate fi oferită oricând pisicilor, pentru a le recompensa anumite comportamente pozitive. În plus, consumul de iarba mâței poate fi de ajutor și pentru sănătatea sistemului digestiv al felinelor. Însă, nu trebuie să oferim cantități prea mari din această plantă pisicilor noastre, deoarece pot apărea unele efecte adverse neplăcute.

Planta poate reduce stresul și anxietatea pisicilor, iar efectele durează cam 10 minute. Ea poate fi oferită pisicilor în diverse feluri, cum ar fi în forma sa uscată, ca spray, sau putem chiar să cumpărăm jucării umplute cu iarba mâței. Chiar și planta naturală poate fi oferită pisicilor noastre.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Mihai și nepoții lui colaj jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
crima pexels jpg
noua zeelanda istock jpg
adevar filme romanesti bd in actiune oprite jpeg
sosea1 jpg
rimetea jpg
fructul zeilor la dăbuleni jpg
Nave ucrainene în portul Odesa FOTO Profimedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net