Nu mai pune apă sau lapte în piure. Ingredientul secret care îl face cu adevărat delicios, la fel ca la restaurant

Atunci când pregătim piureul de cartofi, fiecare dintre noi folosim lapte, sau, dacă nu avem acest ingredient la îndemână, apă. Însă, bucătarii cu experiență folosesc o cu totul altă metodă pentru a face acest preparat! Iar dacă o vom încerca, piureul nostru va ieși la fel de gustos precum cel de la restaurant!

Smântâna poate fi ingredientul secret pentru un piure delicios / foto: Freepik
Smântâna poate fi ingredientul secret pentru un piure delicios / foto: Freepik

Cu excepția ocaziilor în care am uitat să punem laptele în coșul de cumpărături, fiecare dintre noi vom folosi acest ingredeint la piure. Însă, deși este atât de comun, nici laptele, nici apa, nu sunt, cu adevărat, cheia unui piure delicios! Trucul, potrivit bucătarilor cu experiență, se află în modul în care legăm ingredientele între ele!

Mai precis, potrivit experților, cel mai bine este să folosim la piure, smântână! Deși este un ingredient pe care poate că nu mulți dintre noi l-am asocia vreodată cu piureul de cartofi, smântâna poate înlocui cu succes apa, sau laptele, din această rețetă!

Smântâna este ingredientul secret pentru un piure delicios

Dacă vom folosi acest ingredient special, vom putea observa faptul că piureul nostru va avea o textură ușor aerată, fiind mai plăcut la gust decât ar fi dacă am fi utilizat doar apă, sau chiar și lapte!

Smântâna poate fi adăugată precum orice alt ingredient! După ce am pisat cât mai bine cartofii, o vom adăuga, ca și când am fi adăugat laptele, sau untul, iar apoi vom amesteca bine, până când piureul ajunge la forma sa finală.

Trucul ingenios pentru o mâncare mai bună ca oricând

Rețeta de piure este, în general, una extrem de simplă. Dar, dacă ne dorim o mâncare mai specială, cu un gust puțin diferit față de cel pe care îl știm, există câteva trucuri simple la care putem apela!

De exemplu, unele gospodine din țara noastră pun nucșoară în piure, pentru un gust mai intens și mai complex! Iar un alt sfat genial ne spune să punem în piure parmezan ras, combinat cu lapte și unt, în loc de smântână! Astfel de metode vor transforma complet gustul piureului, iar mâncarea noastră va fi originală și gustoasă!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Charlotte și mama ei, Kate Middleton  foto   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
varza murata 505587 webp
sorin bontea instagram jpg
zodii pixabay jpg
horoscop 4 august jpg
frikadeller jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
horoscop zilnic jpg
horoscop webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net