Țara superbă în care găsim toate tipurile de climă. Are aproximativ aceeași suprafață ca România

Australia este o țară despre care știm cu toții că este fierbinte, iar mai întreg interiorul ei este un deșert uriaș. În aceste condiții, probabil că mulți dintre noi vom fi surprinși să aflăm că la numai câțiva kilometri distanță există o țară unde avem parte chiar și de ninsori!

În Noua Zeelandă găsim mai toate tipurile de climă
În Noua Zeelandă găsim mai toate tipurile de climă

Atunci când vorbim despre Australia, cât și toate țările din imediate ei vecinătate, primul lucru la care ne vom gândi sunt temepraturile ridicate, de cele mai multe ori chiar extreme, pe care le găsim în această parte a lumii. Însă, există și o țară aflată la numai câțiva kilometri de Australia unde întâlnim chiar și ninsori!

Este vorba despre Noua Zeelandă, un loc de o frumusețe rară, care impresionează prin faptul că vom găsi aici mai toate tipurile de climă existente! Iar în timp ce în nord vom avea parte de climă sub-tropicală, în zonele montane din Insula de Sud, pe timp de iarnă nu doar că vom găsi zăpadă, la altitudini mai mari, dar temperaturile coboară chiar și la -10 grade Celsius!

În Noua Zeelandă putem merge la schi în iulie și august

Cum Noua Zeelanda se află în emisfera sudică, iarna lor se petrece în timp ce în România este toiul verii! Astfel, în luni precum iulie și august, zone precum Platoul Central, ori Queenstown, devin un adevărat paradis de zăpadă, de care se bucură toți împătimiții sporturilor de iarnă!

Iar în timp ce în zonele montane ale țării oamenii merg la schi și se bucură de zăpadă, în nordul extrem al Noii Zeelande, temperaturile chiar și din timpul iernii sunt cuprinse între 12 și 17 grade!

Noua Zeelandă are aproape aceeași mărime ca România

Iar ceea ce impresionează cel mai mult la această diversitate extremă a climei este faptul că întâlnim diferențe atât de mari într-un spațiu destul de mic! Poate dacă în țări precum Statele Unite, China, ori Rusia, ne vom aștepta să întâlnim mai multe tipuri de climă, acest lucru este foarte surprinzător pentru Noua Zeelandă!

Această țară este doar puțin mai mare decât România, ca mărime. În timp ce Noua Zeelandă are 268,021 de kilometri pătrați, țara noastră este puțin mai mică, având 238,397 de kilometri pătrați!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Mihai și nepoții lui colaj jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
crima pexels jpg
iarba matei istock jpg
adevar filme romanesti bd in actiune oprite jpeg
sosea1 jpg
rimetea jpg
fructul zeilor la dăbuleni jpg
Nave ucrainene în portul Odesa FOTO Profimedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net