Ingredientul surpriză pe care trebuie să-l adaugi în cafea. Un singur strop și face adevărate minuni pentru sănătate

Ultima actualizare:

Nenumărați oameni de-a lungul globului adoră cafeaua, iar deja există nenumărate modalități în care poate fi servită această băutură delicioasă. Însă, nu foarte mulți români știu că există un ingredient banal pe care îl putem adăuga în cafea și care nu doar că îi va oferi un gust mai bun, dar are și o mulțime de beneficii pentru sănătate!

Cafeaua poate deveni și mai sănătoasă cu puțin cacao
Cafeaua poate deveni și mai sănătoasă cu puțin cacao

Cafeaua este o băutură fără de care mulți dintre noi nu putem trece peste zi, mai ales dacă avem un serviciu unde trebuie să fim alerți și activi încă de dimineață. Iar de-a lungul timpului au apărut nenumărate metode de a servi cafeaua, unele rețete fiind deja atât de complexe încât ne putem întreba dacă încă mai pot fi considerate cafea, sau nu.

Însă, dacă vrem să ne bucurăm și de anumite beneficii pentru sănătate, putem să adăugăm în cafeaua noastră un strop de cacao! Svetlana Fus, un cunoscut medic nutriționist, a vorbit despre gustul bun al acestei băuturi, cât și despre beneficiile pe care le aduce organismului nostru.

De ce trebuie să adăugăm cacao în cafea

Potrivit medicului nutriționist, această combinație poate să îmbunătățească circulația sângelui, astfel stimulând creierul! Iar acesta este doar unul dintre avantajele cafelei cu cacao, potrivit Svetlanei Fus.

„Pudra de cacao este bogată în polifenoli și antioxidanți naturali care reduc inflamația, protejează celulele de deteriorare, iar o astfel de băutură reduce riscul de apariție a bolii biliare, previne precipitarea colesterolului, are efect coleretic. De asemenea, îmbunătățește circulația sângelui, stimulând creierul”, a spus experta, pe pagina ei de Instagram.

Băutura are nenumărate beneficii pentru sănătate

Experți din Statele Unite au observat faptul că persoanele care au băut cafea combinată cu cacao s-au putut concentra mult mai bine. Specialiștii de la Universitatea din Georgia, cât și de la Universitatea Clarkson din New York, au dorit să observe cum afectează băuturile calde performanța cognitivă.

Iar potrivit observațiilor acestora, putem încerca să bem cafea cu puțină cacao, pentru a ne simți mai plini de energie și pentru a ne putea concentra mai ușor asupra sarcinilor noastre de pe parcursul zilei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Berecleanu Andreea la Londra 5 (1)   Copy jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
arable violets 4224439 1280 jpg
politia politist trafic jpg
 Vasile Gorgos jpg
colaj jpg
tigari 1 1536x1024 jpg
Bryan Johnson jpg
carne vita vs alte carnuri jpg
Charles jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net