Un monument istoric important este readus la viață! Acoperișul va avea din nou modelul său original

Unul dintre cele mai bine cunoscute monumente istorice din țara noastră urmează să fie readus la viață! Acoperișul Turnului cu Ceas din Sighișoara va fi refăcut, iar modelul original al clădirii urmează să fie recreat. Proiectul ar urma să coste 55.000 de lei. 

Acoperișul va fi readus la viață
Acoperișul va fi readus la viață

Deja de anul trecut, din luna mai, au început lucrări de restaurare, fiind pentru prima oară în ultimii 129 de ani de când acest monument este reabilitat. Structura de lemn care susținea ţigla-solzi, cât şi tabla, deja a fost înlocuită, pe parcursul lucrărilor. Însă, din cauza faptului că țigla trebuie prelucrată manual, lucrările se mai prelungesc, iar autoritățile nu pot spune precis când se vor finaliza.

„Acum se reface modelul vechi, se poate vedea şi din Oraşul de Jos şi din Piaţa Cetăţii că nu se înlocuieşte doar ţigla. A fost comandată ţiglă pe culori, astfel încât să putem reface modelul original. Este o ţiglă-solzi prelucrată manual într-un cuptor special, în judeţul Sibiu. Per total este un preţ destul de mare, dar este singura ţiglă care a fost acceptată. Costul este de 55.000 de lei”, a explicat primarul municipiului Sighişoara, Ioan Iulian Sârbu, potrivit adevarul.ro.

Costul este de 55.000 de lei

Costul acestei țigle speciale este de 55.000 de lei, iar la finalul lucrărilor, faimosul monument istoric va avea din nou forma sa originală. Toți turiștii care ajung în Sighișoara vin aici pentru a putea admira Turnul cu Ceas, un obiectiv emblematic al Cetăţii Medievale, cât și a orașului modern.

Lucrările de reabilitare deja au început de anul trecut, din luna mai. Acestea sunt primele lucrări de reabilitare efectuate în ultimii 129 de ani.

Turnul ar fi fost construit în secolul XI

Cetatea Sighișoara are în spate o istorie veche de secole. El a fost menționat pentru prima oară în documente în anul 1289, într-un act emis de către Papa Bonifaciu. Cu toate acestea, există unii cronicari care spun că acest loc ar fi fost locuit încă din 1191.

Turnul cu Ceas, un monument cu o înălțime de 64 de metri, reprezenta poarta principală de intrare în Cetatea Sighişoarei. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și copiii lor  foto   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pizza cu aur 2 jpeg
codex da vinci
cafea turceasca istock jpg
gandac puturos jpg
sofer somn obosit shutterstock png
caine Foto Ilegis jpg
wizz air pixabay jpg
conacul cotofenilor adevarul ro jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net