De ce devine apa murăturilor tulbure și ce trebuie să faci în situația aceasta

Deja am trecut de jumătatea lunii octombrie, iar în această perioadă din an, gospodinele din țara noastră pregătesc murăturile pentru iarnă. Iar un lucru important pe care trebuie să îl știm este ce înseamnă, de fapt, faptul că apa murăturilor devine tulbure.

Cum putem pregăti ușor murăturile / foto: Freepik
Cum putem pregăti ușor murăturile / foto: Freepik

Murăturile nu lipsesc de la nicio masă din țara noastră, iar această perioadă din an este cea în care cele mai multe gospodine pregătesc, în mod tradițional, murăturile pentru iarnă. Însă, chiar dacă rețetele nu sunt foarte complexe, murăturile se pot strica destul de ușor, așa că trebuie să știm cum să ne ocupăm de orice problemă care poate apărea.

Iar atunci când observăm că apa murăturilor devine puțin tulbure, înseamnă că în borcan și-a făcut apariția acidul lactic. În acest punct, trebuie să verificăm dacă murăturile mai dau și alte semne că ar avea vreo problemă. În general, simpla apă tulbure nu ar trebui să ne îngrijoreze, această schimbare făcând parte din procesul de fermentație.  

Murăturile se pot strica foarte ușor

Dacă vrem să fim precauți, putem clăti murăturile înainte să le consumăm, dar apa tulbure nu ar trebui să însemne decât faptul că legumele au trecut printr-un proces de fermentație.

Desigur, chiar dacă acest fenomen este unul inofensiv, murăturile se pot strica ușor, iar dacă nu suntem atenți, ele nu vor mai putea fi consumate! Iar dacă folosim simpla sare de masă pentru murături, în loc de cea grunjoasă, există mai multe șanse ca murăturile noastre să se strice.

Cum ne putem salva rapid murăturile

Din fericire, există câteva metode la care putem apela și care ne pot ajuta să evităm orice problemă, atunci când vine vorba despre pregătitul murăturilor. În primul rând, este foarte important să asigurăm un nivel de igienă cât mai ridicat! Toate borcanele pe care le folosim trebuie să fie curate și sterilizate, înainte de a pune murăturile.

De asemenea, ele trebuie sigiliate bine, odată ce am pus toate ingredientele necesare în borcane. În plus, trebuie să avem grijă să folosim îndeajuns de multă sare și oțet, deoarece aceste ingrediente pot preveni apariția bacteriilor!

Astfel de trucuri simple ne pot ajuta să pregătim murături delicioase, fără să ne lovim de nicio problemă pe parcurs!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și copiii lor  foto   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Varza murata FOTO Shutterstock jpg
horoscop jpg
mancarea preferata a printelui cleopa jpg
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
featured image jpg
Screenshot 2024 10 17 114956 jpg
clickpentrufemei ro (15) JPG
iubire jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net