Catedrala Mântuirii Neamului ocupă un loc fruntaş în topul celor mai mari lăcaşuri de cult din Europa

Ultima actualizare:

    Catedrala Mântuirii Neamului va fi finalizată abia în anul 2017 Foto: Adevărul
Catedrala Mântuirii Neamului va fi finalizată abia în anul 2017 Foto: Adevărul

Catedrala Mântuirii Neamului este cel mai impunător lăcaş de cult din România. Este realizată în proporţie de 60% şi este situată în curtea Palatului Parlamentului. Impunătoarea construcţie poate concura foarte bine cu cele mai mari catedrale din Europa. Click! a făcut o selecţie cu cele mai impresionante catedrale din Europa.

Catedrala Mântuirii Neamului ar trebui să fie gata în iunie 2017, şi deja depăşeşte la înălţime monumente importante din Bucureşti, cum sunt Arcul de Triumf (17 metri) şi Monumentul Eroilor Aerului (20 metri). Astfel, îşi face loc uşor printre cele mai mari catedrale din Europa. 

1. Sagrada Familia - Spania

Sagrada Família (Sfânta Familie) este o uriașă biserică din capitala Cataloniei, Barcelona (în nord-estul Spaniei). Are o înălţime de 170 de metri. Imensa clădire este încă neterminată, deși se lucrează la ea din 1882. Aceasta nu este finanțată din bani publici, asa cum se obișnuia în Evul Mediu. Sursele de finanțare sunt donațiile private și încasarile din biletele de intrare. Bugetul pentru anul 2009 se apropie de 20 milioane de euro. Numele oficial este Temple Expiatori de la Sagrada Família (în catalană).

2. Basilica San Pietro - Vatican

Bazilica Sfântul Petru (în italiană Basilica di San Pietro) din Roma se găsește în Cetatea Vaticanului, înăuntrul statului pontifical, în monumentala Piazza San Pietro. Edificiul, lung de 186 metri, înălțimea cupolei de 138 metri, și cu o suprafață totală de peste 15.000 m², este cea mai mare biserică din lume. Bazilica Sfântul Petru este una din cele patru bazilici patriarhale din Roma, alături de Bazilica San Giovanni in Laterano, Santa Maria Maggiore și Bazilica Sfântul Paul din afara zidurilor.

Catedrala Mântuirii Neamului este cel mai mare lăcaş de cult din România. Va avea o înălţime de 120 de metri, iar până acum s-au cheltuit 46 de milioane de euro. Imobil pe cinci niveluri, dintre care trei în subteran, cu magazine de suveniruri, săli de concerte, librării, restaurante, chiar şi o parcare de 250 de locuri. Nu e mall, aşa va arată noua catedrală patriarhală. 5.000 de oameni vor putea asista la slujbă în incinta bisericii, iar altarul va avea 320 de metri lungime.

4. Domul din Milano - Italia

Domul din Milano este catedrala Arhiepiscopiei Româno-Catolice de Milano. Cu o suprafață de 1200 mp, catedrala milaneză, una dintre imaginile emblematice ale Italiei și ale Europei, este cel de-al treilea edificiu bisericesc romano-catolic ca mărime din Italia, după Bazilica San Pietro din Roma și Catedrala Santa Maria din Florența. Podoabă cu totul unică a arhitecturii gotice, catedrala din Milano are o capacitate de peste 40.000 de locuri, o lungime de 157 m şi o înălţime de 108,5 metri.

6. Catedrala Sfântul Vasile - Rusia

Catedrala Sfântul Vasile este situată în Piața Roșie din Moscova, Rusia și a fost construită în 1554. Catedrala reprezintă un lăcaș de cult ortodox, iar monumentul este un simbol al orașului și al arhitecturii ruse tradiționale. Biserica adăpostește mormântul Fericitului Vasile (sec. al XV-lea), care este patronul catedralei. Catedrala este cunoscută pentru cupolele sale caracteristice sub forma bulbilor de ceapă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
timisu de sus png
poza mare pestera jpg
pantofi dunare budapesta captura video jpg
shutterstock 2087054215 jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
edgardo mortara jpg
WhatsApp Image 2024 11 22 at 18 37 31 jpeg
vlad tepes krmz jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net