Câți ani poate trăi un om. Ce au descoperit oamenii de știință despre durata maximă a vieții

Statisticieni din Olanda au studiat date de la 75.000 de persoane care au murit în acastă țară în ultimii 30 de ani. Și așa au aflat vârsta maximă până la care poate trăi un om.

Studiu despre durata maximă a vieții Foto: Pixabay.com
Studiu despre durata maximă a vieții Foto: Pixabay.com

Durata de viață este mai mare la o femeie

A fost descoperită vârsta maximă până la care poate trăi un om. Se pare că durata maximă de viață pentru o femeie este de 115,7 ani, în timp ce în cazul bărbaților este de 114,1 ani, scrie Antena3 CNN.ro. Cercetătorii de la Universitatea Erasmus din Rotterdam au studiat date de la 75 de mii de persoane care au murit în Olanda în ultimii 30 de ani. În medie, oamenii trăiesc mai mult. 

Cine a fost cea mai în vârstă persoană care a trăit vreodată 

Bineînțeles, speranța medie de viață a crescut în ultimii ani, însă pragul maxim nu s-a schimbat. Și cercetătorii americani au stabilit că durata maximă de viață este puțin probabil să crească vreodată peste 115 ani. Cu toate acestea, Jeanne Louise Calment, din Franţa a trăit 122 de ani. Ea este deținătoarea recordului mondial, fiind cea mai în vârstă persoană care a trăit vreodată. Femeia s-a născută în 1875 și a murit în 1997.  

Ce au declarat oamenii de știință 

Profesorul cercetător John Einmahl, a declarat pentru Medical Express: „În medie, oamenii trăiesc mai mult, dar cei mai în vârstă dintre noi nu au îmbătrânit în ultimii treizeci de ani. Există cu siguranță un fel de zid aici. Bineînțeles, speranța medie de viață a crescut. Cu toate acestea, pragul maxim nu s-a schimbat”.

Alt studiu realizat în America 

Aceste constatări sunt corelate cu un studiu efectuat în America, unde cercetătorii au descoperit o pondere similară a duratei de viață. Aceștia au stabilit că durata maximă de viață a unei persoane se stabilizează la 90 de ani și este puțin probabil să crească vreodată peste 115 ani. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Vinerea Mare, cea mai neagră zi a creștinismului  Ce semnificație are Prohodul Domnului jpeg
image
image
image
image
image
image
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net