Studiu: lipsa somnului poate crește riscul de diabet! La ce probleme ne expunem atunci când nu avem un stil de viață sănătos

Fiecare dintre noi am auzit, în repetate rânduri, cât de important este să dormim îndeajuns de mult, în fiecare noapte. Însă, poate că nu mulți dintre noi știm că acele ore de somn pot avea un efect mult mai important pentru sănătatea noastră decât am crede! Lipsa somnului poate duce, în cele din urmă, chiar la unele probleme grave de sănătate, cum ar fi diabetul!

Lipsa somnului poate crește riscul de diabet / foto: Shutterstock
Lipsa somnului poate crește riscul de diabet / foto: Shutterstock

Probabil că deja nu mai este niciun secret pentru nimeni că somnul este extrem de crucial în dezvoltarea, cât și în menținerea sănătății noastre. Însă, dacă aveați impresia că simpla oboseală va fi singura consecință de care vă veți lovi datorită lipsei somnului, se pare că vă înșelați! Potrivit informațiilor oferite de către cei de la Adevărul, un studiu făcut de către experții de la Brigham and Women's Hospital, cât și Harvard Medical School, a arătat că lipsa somnului poate duce, în cele din urmă, la boli grave, cum ar fi diabetul!

Se pare că studiul a arătat că persoanele care stau treze până la ore târzii, fie la filme, sau la oricare alte activități, au un risc de 72% mai mare de a dezvolta diabet, pe parcursul a 8 ani. Se pare că aceste persoane au tendința de a avea un stil de viață mult mai nesănătos, iar dieta lor este una dezechilibrată, consumă alcool, fumează, iar toate acestea pe lângă ciclul problematic de somn. Iar, din păcate, chiar și când toate aeste probleme au dispărut, încă exista un risc mai ridicat cu 19% de a dezvolta diabet.

Lipsa somnului poate duce la diabet

Se pare că „ceasul intern” al fiecăruia dintre noi are capacitatea de a regla diferiți hormoni din corp, cât și la menținerea normală a funcțiilor organismului. Iar, din păcate, odată ce acest „ceas” este dereglat de către lipsa somnului, corpul nostru poate chiar să dezvolte o rezistență la insulină!

La studiu au participat nu mai puțin de 64.000 de asistente medicale, iar datele au fost colectate între anii 2009 și 2017.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net