Substanțele comune care cresc riscul de cancer! Femeile sunt cele expuse pericolului

Tot mai mulți oameni de-a lungul globului se află merg la doctor pentru un consult de rutină, iar acolo să primesc vestea dificilă că suferă de cancer. Această boală pare, din păcate, a fi tot mai comună, iar tratamentele încă nu sunt deloc atât de eficiente încât să ne poată garanta că vom depăși complet boala. Iar un studiu important a arătat că femeile pot fi mult mai predispuse la unele tipuri de cancer, din cauza contactului cu unele substanțe comune!

Unele substanțe comune cresc riscul de cancer / foto: Shutterstock
Unele substanțe comune cresc riscul de cancer / foto: Shutterstock

De multe ori, diagnosticul poate veni din senin, fără ca pacientul să se fi confruntat deja cu simptome specifice. Din păcate, această boală pare a fi tot mai comună, iar tratamentele încă nu sunt deloc atât de eficiente încât să ne poată garanta că vom depăși complet boala. Un studiu din Statele Unite a arătat că femeile pot fi mult mai predispuse la unele tipuri de cancer, din cauza contactului cu unele substanțe comune!

Potrivit informațiilor oferite de către cei de la Adevărul, în urma unui studiu efectuat de către Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC), din Statele Unite, s-a descoperit că unele substanțe comune sunt mult mai periculoase decât credem! Specialiștii au observat că femeile care sufereau de unele tipuri de cancer „determinate de factori hormonali” fuseseră expuse la substanțe per- și polifluoroalchilice (PFAS).

Substanțele comune care pot cauza cancer

Din păcate, este foarte ușor să intrăm în contact cu asemenea substanțe, deoarece ele se găsesc în mii de produse de uz casnic, industrial, cât și în diverse articole rezistente la pete și căldură. De asemenea, expunerea la fenoli (extrem de comuni în ambalajele alimentare, coloranți, cât și produse de îngrijire personală), a avut același efect negativ asupra organismului.

Se pare că aceste substanțe pot deregla funcții hormonale specifice femeilor, iar riscul ca acestea să dezvolte cancer devine mult mai ridicat. Din păcate, în ziua de astăzi, este aproape imposibil să evităm expunerea la asemenea substanțe. Cei de la CDC estimează că undeva în jur de 97% dintre americani au PFAS în sânge.

image
image
image
image
image
image
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net