O comoară incredibilă a fost descoperită în țara noastră! Doi bărbați au găsit-o într-o pădure: „Sentimentul este unic, vă daţi seama”

O descoperire incredibilă a fost făcută chiar la noi în țară de către doi căutători autorizați de comori! Într-o pădure din județul Giurgiu, cei doi bărbați, Florin și Octavian, au reușit să scoată la suprafață două tezaure formate din aproximativ 200 de monede! Potrivit acestora, vârsta obiectelor ar varia, unele putând fi vechi de doar câteva secole, în timp ce altele ar avea chiar peste 2.000 de ani!

Cei doi au găsit monedele în județul Giurgiu / foto: Pexels
Cei doi au găsit monedele în județul Giurgiu / foto: Pexels

O mulțime de români își iau inimia dinți și obțin o autorizație de deținere a unui detector de metale, alături de cale pornesc de-a lungul țării, în căutare de vestigii ce aparțin trecutului nostru. Ei bine, recent, doi bărbați au reușit să facă o descoperire incredibilă, în pădurea de lângă Crevedia Mare, județul Giurgiu.

Acolo, potrivit informațiilor oferite de către cei de la observatornews.ro, cei doi căutători autorizați de comori, pe numele lor Florin și Octavian, au reușit să scoată la suprafață două tezaure formate din aproximativ 200 de monede! Potrivi acestora, vârsta obiectelor ar varia, unele putând fi vechi de doar câteva sute de ani, în timp ce altele ar fost avea chiar peste 2.000 de ani!

Unul dintre cei doi norocoși, Octavian Dumitrașcu, s-a declarat foarte entuziasmat de această descoperire, cât și de sentimentul intens de a aduce la lumină o parte din trecutul poporului nostru. „Sentimentul este unic, vă daţi seama. O trăire maximă, nu ştiu dacă o să mai resimt vreodată să ai în mână nişte unelte sau monede, în cazul de faţă, care au aparţinut strămoşilor noştri, este unic sentimentul”, a declarat acesta, conform sursei citate.

200 de monede au fost scoase la suprafață în județul Giurgiu

Conform informațiilor, cei doi au reușit să dea de urma a 60 de taleri, mai precis, monede vechi, ce ar proveni din secolele XVII-XVIII. Iar norocul a continuat să fie de partea celor doi bărbați, deoarece în timp ce se întorceau la mașină cu monedele descoperite, detectoarele de metale i-au alertat din nou!

De data aceasta, Florin și Octavian au reușit să scoată la lumină o ulcică în care se aflau undeva peste 130 de monede, despre care specialiștii spun că ar fi mult mai valoroase! „În jurul la 130 de drachme dacice, e model adâncata şi vârtejul, secolul II-I Înainte de Hristos. Dacii s-au apucat să îngroape în acelaşi loc cu turcii. E pădure fantastică aici”, a declarat Florin Bâsceanu, conform sursei citate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net