Ce a găsit un turist pe o plajă din România: „Unde trăim, în Africa de Sud?” Mulți i-au dat dreptate: „De aia plec în Turcia”

Ultima actualizare:

Mulți turiști români sunt tot mai dezamăgiți de litoralul românesc. Un bărbat a postat, recent, pe TikTok poze prin care își arăta nemulțumirea față de plaja din Olimp. Spune că deși șezlongurile se închiriază la prețuri exagerat de mari, acestea sunt înconjurate de cărămizi, bolovani și multă mizerie. 

Stațiunea Olimp Foto: Shutterstock
Stațiunea Olimp Foto: Shutterstock

Printre zeci de șezlonguri la suprapreț, cărămizi, bolovani și multă mizerie 

Un român și-a exprimat dezamăgirea față de mizerie găsită pe litoral. „Anul 2024, litoralul românesc. Printre zeci de șezlonguri la suprapreț, cărămizi și alte cărămizi, bolovani, multă mizerie. Unde trăim, în Africa de Sud? Între bolovani și cărămizi, închiriază un șezlong”, a spus turistul într-un clip video publicat pe TikTok.

„De asta plec în Turcia”, E dus litoralul românesc”, Mizeria oare de cine a fost făcută”?, „Ăștia care au închiriat plaja pentru șezlonguri să facă și curat. Sau vor să încaseze fără bătaie de cap”, au fost o parte dintre comentariile primite. 

Turiștii au fost nevoiți să plătească taxă de cearșaf

Această taxă este cerută turiștilor care își doresc să se așeze cu cearșaful pe rândurile 1, 2, ori 3, pe o plajă din Mamaia, chiar în fața primului rând de șezlonguri. De asemenea, există o mărime fixă, de 1,4 x 2 metri.

Operatorul a explicat că această taxă a fost introdusă pentru a descuraja turiștii din afara complexului din a se așeza pe primul rând din fața umbrelelor. S-a mai explicat faptul că restaurantul, dar și plaja complexului, sunt destinate exclusiv rezidenților, cât și persoanelor invitate de aceștia. Cu toate acestea, inspectorii OPC spun că acest comportament nu este unul normal. Aceștia spun că plaja este un domeniu public și cer operatorului privat să nu mai ceară astfel de taxe.

Alți turiști care au fost dezamăgiți de litoralul românesc

Turiștii sunt dezamăgiți deoarece merg din mai multe colțuri ale țării să își petreacă vacanța la mare, pe litoralul românesc, dar evită să facă baie din cauza algelor care au invadat ţărmul. În staţiunea Venus șezlongurile sunt deja goale, având în vedere mirosul insuportabil, dar și cantitatea de alge care există, iar turiștilor le pare rău că au ajuns la litoralul autohton. 

Gunoaie găsite în Vama Veche 

Cei care au ajuns la Marea Neagră au fost dezamagăți de gunoaiele de pe plaja din Vama Veche, una dintre cele mai cunoscute stațiuni. Abandonarea deșeurilor pe plajă este pedepsită conform Legii 211/2011, dar nimeni cu ține cont de asta. Cei care lasă gunoaie pot primi amenzi între 3.000 și 6.000 de lei. Pentru persoanele juridice, amenzile sunt și mai mari și pot ajunge la 20.000-30.000 de lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
shutterstock 2437493777 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
azuga statiune jpg
proteine scaled jpg
Meghan Markle în Columbia Foto Profimedia jpg
PAG 3 MAIN Inundații la Slobozia Conachi 1 FOTO Tudor Neacșu jpg
submarinul titan profimedia jpg
cutremur seismograf depositphotos1 jpg
Dieta mediteraneana - mancare sanatoasa - legume FOTO Shutterstock
Euro dolari lei bancnote bani FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net