Ce acte trebuie să depună un pensionar ca să obțină bilete de tratament în acest an

Începând cu acest an, pensionarii din România vor beneficia de un număr mai mare de bilete de tratament, conform declarațiilor lui Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii. Această măsură are ca scop oferirea unor facilități sporite pentru persoanele vârstnice și promovarea unui stil de viață sănătos.

Pensionari la tratament. Foto: arhiva.
Pensionari la tratament. Foto: arhiva.

Majorarea plafonului și numărului de bilete

Guvernul a aprobat la finele lunii ianuarie, în acest an, o majorare semnificativă a numărului de bilete de tratament balnear destinate pensionarilor. Astfel, Casa Națională de Pensii va pune la dispoziție 135.000 de astfel de bilete în 2024, față de 120.000 în 2023. Plafonul financiar alocat acestor facilități a cunoscut, de asemenea, o creștere, trecând de la 300.000 la 400.000 de lei, conform anunțului premierului Marcel Ciolacu.

Care sunt stațiunile beneficiare și criteriile de eligibilitate

Casa Națională de Pensii a făcut publică lista stațiunilor în care pensionarii pot solicita bilete de tratament în cursul anului 2024. Printre criteriile de eligibilitate se numără pensionarii de invaliditate, persoanele persecutate politic în perioadele de dictatură, veteranii de război și văduvele acestora, precum și persoanele cu handicap.

Documente necesare pentru obținerea biletelor

Procedura de obținere a biletelor de tratament rămâne neschimbată, pensionarii trebuind să depună la Casa de Pensii o serie de documente. Printre acestea se numără o cerere tip, cuponul de pensii, o declarație pe propria răspundere atestând lipsa altor venituri în afara pensiei, și un bilet de trimitere de la medicul specialist sau de la medicul de familie.

Când va fi distribuită prima serie de bilete

Conform unui comunicat al Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), prima serie de bilete, valabile în unitățile de tratament partenere cu CNPP, va începe să fie distribuită începând cu data de 19 februarie 2024. Această măsură are ca scop susținerea stării de sănătate a pensionarilor și încurajarea acestora să beneficieze de facilitățile oferite pentru a-și menține vitalitatea și bunăstarea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net