Ce avere are Dan Barna, candidatul la alegerile prezidențiale din partea Alianței 2020 USR PLUS
Președintele USR, Dan Barna, a fost desemnat candidatul Alianței 2020 USR-PLUS la alegerile prezidențiale. Președintele PLUS, Dacian Cioloș, va fi candidat pentru funcția de premier. Dacă vă întrebaţi cum stă din punct de vedere financiar candidatul aruncat în luptă pentru şefia statului de către USR, trebuie să recunoaştem că potrivit declaraţiei de avere, Dan Barna a fost în trecut un personaj influent în domeniul consultanţei, funcţie care i-a rotunjit frumuşel conturile.
Născut în Sibiu, la 10 iulie 1975, Dan Barna a absolvit Facultatea de Drept a Universității din București în 1998. Primii pași pe care i-a făcut în carieră a fost în cadrul Asociației Române de Drept pentru Dezvoltare, unde a profesat între 1996 și 2001 și în cadrul căreia a fost coordonator al programului de asistență juridică, președinte național sau consilier juridic. Între 2001 și 2007 Dan Barna a fost Expert PHARE la Delegația Comisiei Europene la București.
În 2007, Dan Barna a devenit managing partner la Grupul de Consultanţă pentru Dezvoltare DCG SRL Bucureşti. El a rămas în funcție la această companie până în 2016, când la două săptămâni după ce a fost numit secretar de stat a făcut un pas în spate și a lăsat firma pe mâna asociaților săi.
Dan Barna deţine trei apartamente
Potrivit ultimei sale declarații de avere, Dan Barna are un teren de 1.200 de metri pătrați în comuna Rășinari, județul Sibiu, pe care l-a primit moștenire. De asemenea, are trei apartamente, unul în București, de 97 de metri pătrați, cumpărat în 2007, și două în Sibiu. El are și o sumă destul de importantă de bani strânși pentru zile negre. Este vorba de 85.000 de lei și 32.000 euro în conturi bancare, plus un depozit bancar de 422.000 de lei. Omul politic mai are peste 200.000 de lei în fonduri de investiții sau pensii private. De asemenea, Dan Barna mai are acțiuni în mai multe firme, în valoare de 55.000 de lei.
Candidați surpriză la alegerile prezidenţiale 2019
Cronologic, primul care şi-a anunţat în presă intenţia de a candida pentru Cotroceni în 2019 a fost Liviu Pleşoianu, parlamentar PSD. Încă din vara lui 2017 acesta îl provoca pe Klaus Iohannis la dezbateri televizate, apoi brava spunând că preşedintele nu are curaj să-l înfrunte. Următoarea declaraţie de intenţie prezidenţiabilă a venit din partea lui Mircea Moise, cetăţean român în vârstă de 75 de ani, născut în Basarabia şi crescut în Ardeal, actual rezident al Germaniei. Mircea Moise a fost maistru instructor, profesor de muzică şi inventator. Anunţul candidaturii, recepţionat în februarie 2018 de presa românească, l-a făcut pe o platformă online de limbă germană. Actorul Bogdan Stanoevici, directorul Circului Metropolitan Globus, a anunțat că vrea la Palatul Cotroceni. Decizia vine ca urmare a dorinței sale de a le oferi românilor o alternativă la discursul politic de azi, un discurs fără semnificație și lipsit de bunăcredință. Va candida independent.Primarul orașului Voluntari, Florentin Pandele, a anunțat că va candida ca independent la alegerile prezidențiale din toamnă. Miron Cozma, fostul lider al minerilor din Valea Jiului, a anunțat că va candida la alegerile prezidențiale de la finalul acestui an. “Luceafărul Huilei” va candida ca independent și susține că în curând va începe strângerea de semnături. ”Pentru a-mi putea depune candidatura am nevoie de cel puţin 200.000 de alegători, aşa că voi începe strângerea de semnături şi demararea celorlalte impuneri legale. Vă aştept cu drag, alături de mine, pentru a salva ţara de la dezastru şi a readuce românii acasă”, a anunțat Cozma. Ultimul care şi-a anunţat intenţia este actorul Mircea Diaconu, susţinut de ALDE și Pro România.
Citeşte şi:
Actorul Mircea Diaconu vrea să candideze la Preşedinţie
Cine este noul preşedinte USR, Dan Barna! Firma sa are datorii de 1,7 milioane de lei