Ce daune trebuie să plătească un învățător din Buzău, după ce a fost acuzat că a agresat sexual una dintre elevele sale. Ce au decis judecătorii

Un învățător din Școala Gimnazială Măgura a primit o sentință de 3 ani de închisoare cu suspendare, într-un caz de agresiune sexuală împotriva unei eleve, care a avut loc în perioada 2022-2023.

Din păcate, învățătorul a primit doar închisoare cu suspendare / foto: Pixabay
Din păcate, învățătorul a primit doar închisoare cu suspendare / foto: Pixabay

Dosarul penal a fost inițiat de poliție și procurori în octombrie 2023, în urma unei plângeri. Judecătoria Pătârlagele a emis sentința, însă aceasta nu este definitivă, fiind contestată printr-un apel către instanța superioară.

Sentința impune și măsuri complementare

Sentința impune și măsuri complementare, cum ar fi supravegherea pe o perioadă de 4 ani și participarea obligatorie la un program de reintegrare socială, sub supravegherea Serviciului de Probațiune Buzău.

De asemenea, învățătorul trebuie să furnizeze probe biologice pentru a fi introduse în Sistemul Național de Date Genetice Judiciare și să plătească daune morale în valoare de 25.000 de lei către victimă.

În octombrie 2023, Inspectoratul de Poliție Județean a fost alertat cu privire la un incident între un părinte și învățătorul respectiv, pe fondul unor bănuieli de agresiune sexuală împotriva fiicei acestuia. Polițiștii au început o anchetă, sub coordonarea procurorilor, pentru a investiga acuzațiile și a lua măsurile legale necesare.

„IPJ Buzău a fost sesizat (...) cu privire la un conflict apărut între un cadru didactic şi părintele unui eleve pe fondul unor suspiciuni de agresiune sexuală asupra fiicei acestuia, fapte care s-ar fi petrecut în perioada septembrie 2022 - septembrie 2023.

La faţa locului s-au deplasat poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie rurală Pârscov. Sub coordonarea procurorilor, a fost întocmit un dosar penal pentru viol, urmând a se continua cercetările pentru clarificarea situaţiei şi luarea măsurilor legale”, a declarat la acel moment, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, Ane Mari Vrapciu.

Punctul de vedere al școlii, cu privire la incident

În timpul anchetei, directoarea Școlii Gimnaziale Măgura a subliniat că învățătorul în cauză are o experiență de peste 20 de ani în învățământ și nu fusese implicat anterior în astfel de incidente. Ea a menționat că situația este în curs de investigare și așteaptă rezultatele finale ale anchetei.

„Un părinte a intrat în incinta instituţiei de învăţământ fără acordul conducerii aducând acuze unui coleg.

Nu pot să vă spun mai multe, este o anchetă în desfăşurare, colegul meu, domnul învăţător are o vechime în muncă de aproape 20 de ani, ne cunoaştem de foarte mult timp, un profesionist apropiat de elevi, apropiat de părinţi, de viaţa şcolii în general. Nu ştim de unde au plecat lucrurile acestea.

Aşteptăm rezultatul final al anchetei”, a declarat la acel moment, pentru sursa amintită mai sus, directoarea Şcolii Gimnaziale Măgura, Petruţa Popescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și Harry, Foto Getty (2) jpg
image
image
image
image
image
image
eliza petrachescu captura video jpg
Jogging miscare sport exercitii FOTO Shutterstock jpg
Alegeri 2024  buletin vot FOTO Mediafax jpeg
WhatsApp Image 2024 04 30 at 19 30 18 jpeg
tiramisu pexels jpg
euro valuta bani pixabay jpg
ambulanta jpg
printesa margaret colaj captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net