Ce decizia a luat Judecătoria privind carantinarea lui ÎPS Teodosie

Ultima actualizare:

ÎPS Teodosie este nevoit să respecte măsurile de carantinare, deoarece acesta s-a întors din Iordania, nefiind vaccinat împotriva virusului Sars-Cov-2. Prin urmare, s-au aplicat măsurile necesare pentru a preveni răspândirea infecției.

ips teodosie

Cu toate acestea, acesta nu a respectat măsurile de carantinare, polițiștii din Constanța amendându-l pe acesta în nenumărate rânduri. Ierarhul a participat la mai multe evenimente de natură religioasă, acesta fiind transmis în direct de către Arhiepiscopia Tomisului. 

Contestația privind carantinare ÎPS Teodosie, respinsă

Pe 25 ianuarie, reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului au transmis că ÎPS Teodosie va contesta decizia de carantinare și cele trei amenzi pe care acesta le-a primit. Ulterior, judecătorii din cadrul Judecătoriei Constanța au respins cererea privind decizia de carantinare a ierarhului, arată Adevărul.

Ahiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a fost amendat, luni, de trei ori, deoarece nu a respectat deciziile guvernamentale de carantinare ce au ca scop reducerea răspândirii virusului Sars-Cov-2 pe teritoriul României. Valoarea totală a amenzilor pe care ierarhul le-a primit se ridică la suma de 3.000 de lei.

Prima amendă a fost acordată de către polițiști chiar în momentul în care Teodosie oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală "Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa. A doua amendă pe care acesta a primit-o a venit în timpul unei manifestații culturale dedicată Zilei Principatelor Unite, pe 24 ianuarie, pe faleza Cazionului din Constanța. Ultima amendă a fost acordată în timpul unei conferințe academice, susținută de către Acad. Prof. Constantin Barbu, în Sala Magna a Centrului Eparhial Tomis. 

„În măsura în care amenzile date ÎPS Teodosie sunt reale, căci până acum nu ni s-a comunicat nimic oficial, considerăm că acestea sunt ilegale, fiind date înaintea aducerii la cunoștință a deciziei de carantinare. Ca atare, vor fi contestate. E absurd să fii amendat fără să fii vinovat”, se arată într-un comunicatul emis de către biroul de presă al Arhiepiscopului Tomisului.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net