Ce este identitatea de gen și cine e Lungu Vasile Cristian, senatorul care a interzis referirea la acest concept
Identitatea de gen este un concept despre care nu se va mai vorbi în școli și universități, a hotărât, marți, Senatul României. Iată ce este identitatea de gen și ce se va întâmpla de acum înainte.
Senatul, cameră decizională în Parlament, a adoptat, marți, cu 81 de voturi „pentru”, 22 „împotrivă” și 27 de abțineri un proiect de lege prin care se interzice în școli, universități și alte spații destinate educației și formării profesionale a oriceri referiri la identitatea de gen. Astfel, sunt interzise activitățile în vederea răspândirii teoriei că genul este un concept diferit de sexul biologic. Cu alte cuvinte, nici un cadru didactic nu va mai putea vorbi la clasă despre persoane homosexuale, transexuale etc. Genurile nu vor mai putea fi altele decât masculin și feminin.
Identitatea de gen se referă, în mai multe științe sociale precum psihologie, sociologie, antropologie, lingvistică etc, la genul cu care o persoană se identifică. Nu este vorba despre genul biologic cucare se naște persoana – masculin sau feminin – ci de genul cu care se identifică aceasta. Identitatea de gen a unei persoane poate fi masculină, feminină sau pangen – adică nu este nici exclusiv feminină, nici exclusiv masculină, ci o combinație dintre acestea, potrivit Wikipedia.
Identitatea de gen este un concept diferit de sexul biologic și cele două nu sunt întotdeauna aceleași. De exemplu, în cazul persoanelor transgen, sexul biologic și identitatea de gen sunt diferite. De exemplu, sexul la nașterea poate fi masculin, iar identitatea de gen poate fi feminină. Sau invers. Sau o combinație între cele două. Identitatea genului de bază se formează în jurul vârstei de trei ani.
Cine e Lungu Vasile Cristian, senatorul care a interzis referiri la identitatea de gen în școli
Potrivit legii adoptate de Senat, în spațiile de formare educațională nu se va mai vorbi decât despre femei și bărbați, adică genul feminin și masculin. Proiectul de lege a fost inițiat de senatorii PMP Lungu Vasile-Cristian și Pașcan Emil-Marius, iar amendamentul referitor la identitatea de gen îi aparține lui Vasile Cristian Lungu, absolvent al Seminarului Teologic din Zalău și licențiat apoi în Psihologie Specială în SUA, la Loyola University.
A stat 16 ani în America
Lungu Vasile Cristian are 40 de ani, este născut la 22 septembrie în anul 1979 la Zalău. El și face parte din Partidul Mișcarea Populară. El a plecat din Zalău în anul 2000 și s-a stabilit, pentru o perioadă, în America. Absolvent al Seminarului Teologic din Zalău, Vasile Lungu a urmat studiile Loyola University, obţinând o licenţă cu dublă specializare în Afaceri Internaţionale şi Psihologie Specială. Pe parcursul facultăţii a muncit în diferite domenii, pentru a-şi putea plăti taxele de şcolarizare, potrivit Adevărul.
Cei mai mulţi ani şi i-a dedicat activităţii în domeniul bancar, de la simplu funcţionar la ghişeu, la manager de operaţiuni bancare. Potrivit CV-ului său, în perioada 2003-2013 a lucrat la Corus Bank, New City Bank şi Credit Union, după care a urmat cursuri MBA de Microeconomie şi Marketing la Universitatea din Chicago. Şi-a deschis o afacere în domeniul imobiliar, la care a trebuit să renunţe în 2008-2009, din cauza crizei economice. În anul 2016 revine în România și se implică în politică.
Despre ideea de identitate de gen nu se va mai vorbi în școli și universități, iar specialiștii care studiau conceptul ar putea fi nevoiți să se reprofileze.