Ce legume nu trebuie să lipsească la masa de Paște și de ce este bine să bei bere

Perioada sărbătorilor este mult așteptată de noi toți pentru a ne bucura de preparatele tradiționale așa cum sunt cele de Paște. Specialiștii se întrec în sfaturi pentru a trece mai ușor peste excesele acestor zile, iar folosirea legumelor proaspete este o cale și un mijloc pentru evitarea problemelor. În ceea ce privește alcoolul, dacă este să beți, beți bere. O analiză a specialiștilor, consultată de Click!, îți spune ce trebuie să mănânci și de ce este bine să bei bere.

Bere
Berea aduce multe avantaje dacă este consumată cu moderație la o masă de Sărbători

Vrei o masă îmbelușugată, plină de preparate proaspete care îți fac cu ochiul și pe care de abia așteptți să le devorezi. Ei bine nu uita să ai pe masă legume de sezon care, pe lângă culoarea și mirosul proaspete, vin la pachet cu vitaminele necesare dar și cu multă aromă, senzație de sațietate și un sistem imunitar mai puternic. 

Hidratarea, atât cu apă, dar și prin natura alimentelor și a băuturilor consumate, ne va ajuta să menținem o bună digestie și o stare de bine pe tot parcursul acestor zile, îndeosebi cu cât temperatura de afară crește.  

Patru legume care nu trebuie să lipsească de pe masă de Sărbătorile Pascale

Corina Zugravu
Corina Zugravu ne sfătuiește să nu uităm de Paști de cele 4 legume esențiale

Legumele sunt bune dar între ele, unele sunt mai indicate decât altele și au efect miraculos spun specialiștii de la Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție din București. 

-Urzicile trebuie să fie neapărat pe masă deoarece sunt bogate în vitamine, cu multiple beneficii pentru sănătate. Acestea pot fi consumate prin gătire, sub formă de ceai sau ca extract.  

-Loboda trebuie să fie și ea prezentă în alimentație în aceste zile, deoarece este o sursă importantă de fibre și microelemente.  

-Salata verde ar trebui să fie regina mesei dacă este să ne luăm după calitățile cestei legume. Specialiștii spun că reprezintă o sursă importantă de beta-caroten, minerale și antioxidanți, conținând foarte puține calorii și multă apă (90%).  

-În sfârșit, ridichiile roșii sunt a patra legumă pe care nu trebuie să uitați să o prindeți în alimentație de Sărbătorile Pascale. Dacă nu aveți cu ce, mâncațile goale, ca pe semințe sau alune căci dacă nu o faceți nici nu știți ce pierdeți. De ce să mâncați de Paști ridichi? Păi fiți atenți: au un conținut bogat în fibre, vitamine - vitamina C, vitamina B6, vitamina B2 (riboflamina), vitamina B9 (acid folic), potasiu, și apă, ajutând la ameliorarea diverselor afecțiuni ale stomacului, precum balonări sau indigestii. Împresionant nu?  

„Studiile arată că, atunci când adăugăm aproximativ 200g de legume verzi, cum este spanacul, spre exemplu, senzația de sațietate crește considerabil, datorită prezenței ridicate a fibrelor”, declară dr. Corina Zugravu, președintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție. 

De ce este bine să bei de Sărbători bere 

De Paști se spune că este musai să bei vin și roșu. Dar specialiștii de la centrul din București spun că berea este sănătate. Iar studiile lor spun că afirmația nu este exagerată. De ce?  

O bere naturală, bună, care respectă rețeta, este compusă din ingrediente 100% din surse naturale, precum: apă, hamei, drojdie și cereale. Ingredientul de bază din bere îl reprezintă cerealele, cu un rol nutrițional apreciat datorită conținutului ridicat de fibre.  

Mai mult, cerealele folosite în obținerea berii adaugă băuturii surse importante de vitamine de tip B, precum niacina (B3), riboflavina (B2), piridoxina (B6) și acid folic (B9). Astfel, berea este acea băutură-aliment ce poate face parte dintr-o dietă echilibrată, atât timp cât este consumată cu moderație.  

De asemenea, cele două ingrediente principale din bere, cerealele și hameiul, conțin antioxidanții ce contribuie la întărirea sistemului imunitar, și care luptă cu radicalii liberi, ce pot fi de sursă internă sau externă.  

Printre alte beneficii ale consumului de cereale integrale se numără diminuarea riscului de a dezvolta diabet, boli de inimă sau hipertensiune arterială. În sfârșit, berea, consumată moderat, facilitează reducerea nivelul indicelui glicemic după o mesele copioase cum sunt cele de Sărbătorile Pascale, dar ajută și sistemul digestiv în procesarea unor cantități mari de mâncare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Placinta de branza de vaci  Sursa foto shutterstock 1323096947 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
2 tiuit urechi jpg jpeg
Prințesa Kate (1) jpg
rugaciune jpg
image png
yubari jpg
image png
carne oaie miel istock jpg
raceala jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net