Ce meserii au avut cei 500.0000 de români care vor primi la pensie 1000 de lei în plus. Venitul le crește considerabil

Cei 500.000 de pensionari care vor beneficia de creșterea pensiilor sunt foști agricultori, care au lucrat în cadrul fostelor unități agricole cooperatiste sau au avut gospodării individuale în zonele necooperativizate până la intrarea în vigoare a Legii nr. 80/1992 privind pensiile și alte drepturi de asigurări sociale ale agricultorilor.

Cei 500.000 de pensionari care vor beneficia de creșterea pensiilor / foto: arhiva
Cei 500.000 de pensionari care vor beneficia de creșterea pensiilor / foto: arhiva

Acești pensionari au pensii mai mici

Acești pensionari au avut cele mai mici pensii contributive din cauza salariilor mici și a faptului că orele suplimentare nu au fost luate în considerare la calculul pensiei. Majoritatea acestor pensionari primesc pensii sau indemnizații minime, care sunt de aproximativ 1.280 de lei pe lună.

Proiectul de lege propune o creștere semnificativă a punctajului pentru fiecare an muncit în agricultură, acesta urmând să crească cu 80%. Astfel, se estimează că acești 500.000 de pensionari din agricultură ar putea primi o creștere de aproape 1000 de lei la pensie.

„Pentru fiecare an util realizat în cadrul fostelor unităţi agricole cooperatiste, precum şi pentru fiecare an de contribuţie realizat de ţăranii cu gospodărie individuală din zonele necooperativizate, până la data intrării în vigoare a Legii nr. 80/1992 privind pensiile şi alte drepturi de asigurări sociale ale agricultorilor, punctajul anual este 1 punct", se arată în propunerea legislativă, citată de Newsweek. 

Foștii lucrători din agricultură se confruntă cu pensii reduse, care nu le asigură un trai decent după ani îndelungați de activitate profesională. Mulți dintre aceștia se află în dificultăți economice în ceea ce privește procurarea medicamentelor, a alimentelor și plata altor servicii necesare pentru trai.

Peste un milion de pensionari primesc pensii mici

În prezent, peste 1,1 milioane de pensionari primesc doar câteva sute de lei ca pensie, iar statul adaugă bani pentru a completa suma până la nivelul indemnizației sociale de 1.280 de lei.

Acești pensionari primesc în medie 788 de lei la pensie, la care se adaugă aproximativ 500 de lei de la stat. Indemnizația socială medie pentru pensionarii agricultori suportată de la bugetul de stat a fost de 343 de lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
albania jpeg
Ciubar Voda jpg
Captură de ecran din 2024 06 30 la 11 03 41 png
Oraşul Bălan   panoramio jpg
Ce este dezvoltarea personala 1536x864 jpg
dacia 1300 jpg
IMG 20240627 113558 jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net