Ce metode folosesc traficanții de droguri pentru a îi atrage pe tineri în lumea stupefiantelor

Ultima actualizare:

Polițiștii s-au infiltrat în cadrul unei rețele de traficanți de droguri care acționau în partea de sud-est a României, aceștia aflându-se în vizorul organelor de ordine de foarte multă vreme. 

Procurorii au utilizat investigatori pentru a da peste această grupare de traficanți
Procurorii au utilizat investigatori pentru a da peste această grupare de traficanți

Dealerii aveau mai multe coduri pe care le utilizau și alte moduri în care încercau treptat să-i atragă pe consumatori în distribuția substanțelor psihoactive. 

Astfel, în urma filajului realizat de către agenți, Curtea de Apel Galați a condamnat definitiv o grupare de dealeri de droguri la pedepse ce sunt cuprinse între 4 ani și 5 ani și 6 luni de închisoare cu executare. 

Citește mai multe informații despre traficul de droguri din România: Caz neobișnuit în Aeroportul Otopeni! O braziliancă transporta în stomac un kilogram de cocaină

Nici cumpărătorii nu au scăpat de pedeaspa justiției. Aceștia au primit pedepse cuprinse între 6 luni și un an și 6 luni de închisoare, cu suspendarea executării. Astfel, polițiștii au identificat 11 potențiali suspecți în achiziționarea de droguri de mare risc. Decizia instanței nu este definitivă. 

Potrivit informațiilor colectate de DIICOT, traficanții operau în orașele Galați și Brăila. Aceștia vindeau cantități impresionante de cocaină, un drog aflat în categoria de mare risc. 

Urmărește și statistica ANA privind consumul de stupefiante: Drogurile preferate ale consumatorilor români. Statistica oficială a Agenției Naționale Antidrog

Deoarece aceștia erau foarte greu de prins, procurorii au apelat la investigatori aflați sub acoperire, care au achiziționat în mai multe rânduri substanțe psihoactive de la dealeri și, în final, au reușit să afle modul de operare al acestora. 

„Inculpatul G.M. i-a precizat colaboratorului faptul că deţine o cantitate importantă de cocaină pe care doreşte s-o comercializeze şi că îl poate contacta oricând pentru realizarea unor tranzacţii, cu precizarea ca discuţiile telefonice să fie codate, fără a se face referire la cantităţi şi sume de bani, pentru a nu atrage atenţia organelor de poliţie“, se arată în rechizitoriul trimis instanţei. 

Cum acționau traficanții

Dealerii utilizau cartele prepay și vorbeau folosind diverse coduri, având în vedere să stabilească doar locul de întâlnire, fără să aducă în discuție drogurile sau banii. 

Mai mulți consumatori au fost convinși de către dealeri și de sumele de bani pe care urmau să le primească pentru a deveni, la rândul lor, responsabili pentru traficarea de substanțe psihoactive. 

Află toate informațiile despre modul de operare al traficanților pe Adevărul.ro

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net