Ce primesc donatorii de sânge în 2015
Ce primesc donatorii de sânge în 2015? Probabil întrebarea asta şi-a pus-o multe persoane. Cei care donează sânge nu rămân doar cu gândul că au ajutat o altă persoană să se facă bine sau să trăiască, ci și cu o serie de beneficii. Click! îţi prezintă ce primesc donatorii de sânge în 2015.
Donarea de sânge este un act de altruism față de cei nevoiași, nu este nicidecum o obligație, fiecare dintre noi fiind liber să aleagă dacă o face sau nu.
Conform legislației în vigoare, persoanele care donează sânge beneficiază de un set de analize gratuite și primesc tichete de masă, la care se adaugă o zi liberă de la serviciu (în cazul angajaților cu carte de muncă). Iată o listă completă cu ce primesc donatorii de sânge în 2015.
Cei care efectuează o donare completă (450 ml sânge) au dreptul să primească, la cerere, şi alte beneficii, precum:
- 7 tichete de masă.
- Zi liberă de la locul de muncă sau o zi scutire de frecvenţă pentru elevi, studenţi şi militari, în ziua donării.
- Analize gratuite și regulate ale sângelui, donatorul fiind ținut la curent în legătura cu propria stare de sănătate. Astfel, în cazul contractării unei boli grave precum hepatită, HIV, sifilis, tuberculoză, aceasta va fi depistată din timp și șansele de vindecare cresc considerabil. De aceea, e important să ştii ce primesc primesc donatorii de sânge în 2015.
- Decontarea cheltuielilor de transport pentru cei care au domiciliul sau resedinta în altă localitate decât cea în care îşi are sediul instituţia la care se face donarea de sânge.
- Reducere de 50% la abonamentul pentru transportul in comun, dacă donarea se face la instituţia de profil din localitatea de domiciliu sau din cea în care donatorul este angajat.
Ce primesc donatorii de sânge în 2015: Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească
Totodată, cei care sunt interesaţi de ce primesc donatorii de sânge în 2015, e faptul că aceştia trebuie să îndeplinească o serie de condiții, respectiv să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani, greutatea – minim 58 kg femeile și 60 kg bărbații, tensiune arterială sistolică între 11 și 18 mmHg, să nu fi avut sau să nu aibă hepatită (de orice tip), HIV, TBC, sifilis, malarie, epilepsie, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele, dioptrii peste +/- 4, anemie sau gripă.