Ce salariu are un preot în România? Patriarhul Daniel este cel mai bine plătit om al Bisericii

Salariile preoților din țara noastră reprezintă o mare curiozitate pentru creștinul de rând. Mulți se întreabă ce venit au fețele bisericești care îi slujesc lui Dumnezeu și pe ce criterii se stabilește acesta.

Ce salariu încasează Patriarhul Daniel / foto: Arhivă Click!
Ce salariu încasează Patriarhul Daniel / foto: Arhivă Click!

Tot mai multe persoane aspiră pentru obținerea unui loc de muncă în bisericile românești, desigur, în urma absolvirii Facultății de Teologie și a practicii pentru a deprinde îndeletnicirile necesare. Deși de-a lungul timpului românii au avut impresia că slujitorii lui Dumnezeu au foarte mulți bani, adevărul este că salariile lor lunare nu sunt cu mult mari față de alte domenii.

Cât primește, lunar, un preot în România

Potrivit unui studiut efectuat de specialiștii români, din ce în ce mai multe persoane doresc să devină preoți și să obțină un loc de muncă în acest domeniu. În timp ce unii motivează dorința lor față de practicarea acestei meserii pentru ceea ce ea reprezintă, alții nu se sfiesc să recunoască faptul că salariile preoților reprezintă unul dintre motivele de bază pentru care aleg acest domeniu.

După cum relatează Observator News, salariul unui preot cu studii medii este estimat la 4.000 de lei, în timp ce un preot cu studii superioare ar încasa undeva la 5.000 de lei.

Desigur, suma nu este una fixă, deoarece oscilează în funcție de vechime, astfel că preoții care slujesc de mult timp și ocupă funcții de conducere în cadrul Bisericii Ortodoxe Române pot încasa și zeci de mii de lei pe lună.

Ce salariu are Patriarhul Daniel

Un exemplu potrivit este Patriarhul Daniel, al cărui venit lunar este destul de mare, comparativ cu restul salariilor. Acesta ocupă cea mai înaltă funcție în cadrul Bisericii Ortodoxe Române, astfel că salariul său este echivalent cu cel al unui președinte de Senat sau președinte al Camerei Deputaților. Așadar, începând de la 1 ianuarie 2023, salariul pe care îl încasează anual Patriarhul Daniel este de aproximativ 25.000 de lei, după cum amintește sursa citată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
ilustratie politie jpg
kaufland jpg
images jpeg
sfantul mare mucenic iacob persul sfintii cuviosi natanael si pinufrie 158413 jpg
sare epsom jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net