Ce se alege de averea lui Vadim. Licitația pornește de la 60.000 €
O colecție impresionantă de cărți rare, scrisori, postere cu autograf, jurnale și icoane vor fi scoase la licitație în mai puțin de două ore. Soția lui Corneliu Vadim Tudor și cele două fete (Eugenia și Lidia) vor obține cel puțin 60.000 de euro de pe urma vânzării bunurilor strâse de-a lungul anilor de cunoscutul scriitor și om politic care s-a stins din viață la 14 septembrie în Spitalul Militar din Capitală.
Peste 300 de bunuri de suflet, colecționate de Vadim Tudor în timpul vieții, vor fi vândute marți seară în cadrul unei licitații organizate la Athenee Palace Hilton din București. „Colecția unui român” reunește piese rare de scrisori, manuscrise, statuete, icoane și documente cu autograf care s-au aflat în posesia lui Corneliu Vadim Tudor. Toate obiectele scoase la vânzare de familia politicianului au un preț cumulat de pornire de circa 60.000 de euro, însă valoarea istorică și de piață a acestora este mult mai mare. Până în acest moment, peste 50 de persoane din lumea colecționarilor de obiecte rare au depus oferte în scris pentru una sau mai multe piese de colecție. Cei mai mulți dintre cei care și-au anunțat deja participarea la licitație sunt colecționari debutanți sau curioși în a vedea ce a strâns Vadim de-a lungul anilor. Greii licitațiilor, „meșteri” în ale comerțului cu obiecte de valoare istorică, nu-și anunță prezența în sală, ci aleg să vină la eveniment la ora stabilită (19.30). Mulți vor face oferte prin telefon sau direct pe site-ul casei de licitații, grație unei aplicații care le permite să urmărească mersul licitației în timp real.
Printre bunurile colecţionate de „Tribun” se află un ceas de trăsură din secolul XIX, care i-a aparţinut cândva renumitului om politic Mihail Kogălniceanu, şi care are un preţ de pornire de 900 de euro. Pe lista obiectelor scoase la mezat găsim şi un stilou drag lui Vadim, confecţionat din aur şi baga (material extras din carapacea de broască ţestoasă), scos la vânzare pentru 6.500 de euro. Manuscrisul de călătorie al lui Badea Vasile (continuatorul lui Badea Cârţan) nu poate fi cumpărat pentru mai puţin de 5.000 de euro, datorită unicităţii sale. Iubitorii istoriei tumultuoase a României se vor bate pe hotărârea Comitetului Central al Partidului Muncitoresc Român de înlăturare a Anei Pauker din funcţia de vicepreşedinte al Guvernului (150 de euro) şi pe albumul de fotografii şi articole de presă legate de vizita din 1924 a regelui Ferdinand şi a reginei Maria în Marea Britanie (180 de euro).
Corneliu Vadim Tudor a murit la Spitalul Militar, pe 14 septembrie, în urma unui infarct. Avea 65 de ani.