Ce se întâmplă cu taxele și impozitele în 2022. Ministrul de Finanțe a făcut declarații

Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, a făcut noi declarații cu privire la creșterea taxelor și impozitelor din România și o posibilă majorare a acestora. 

Adrian Câciu, ministrul de Finanțe
Adrian Câciu, ministrul de Finanțe

O perspectivă pozitivă anul acesta are în vedere taxele și impozitele, Adrian Câciu a declarat că este „exclus” o creștere a taxelor și impozitelor în 2022. Totuși, acesta a subliniat că ne aflăm într-o situație foarte complicată în acest moment, e foarte prematur.

Vezi și Noul pachet de soluții economice în valoare de 17,3 miliarde de lei. Cine beneficiază de voucherele de la guvern

"Exclus să creştem taxe şi impozite în acest an. (...) Nu se pune în momentul acesta o astfel de discuţie. Suntem totuşi într-o situaţie complicată. De ce vreţi să anticipăm discuţii care poate nu vor avea loc?", a spus ministrul Finanţelor în conferinţa comună cu liderii coaliţiei, conferință în care și programul Sprijin pentru România a fost anunțat de către coaliția guvernamentală, potrivit Agerpres

Ce le-a transmis Adrian Câciu românilor

El a subliniat că în acest context este nevoie de solidaritate și unitate, în contextul în care programul Sprijin pentru România, un proiect de 17,3 miliarde de lei a fost anunțat ieri seară.

Citește și Ce zice Nicolae Ciucă despre amânarea ratelor bancare. Când s-ar putea să fie implementată măsura

În același timp, ministrul de Finanțe a mai amintit că în aceste momente grele, e nevoie de multă solidaritate. Alături această declarație, s-a mai declarat că această situație complicată nu este singulară, ci în toată Europa. Singura rezolvare a problemelor fiind unitatea și solidaritatea, iar o previziune pentru următoarea perioadă este prematură. 

Ministrul le-a mai transmis românilor că Guvernul se angajează să nu lase pe nimeni în urmă, această perioadă de criză fiind similare unei persoane bolnave ce i se aplică măsuri de prim rang și măsuri de tratament. Așadar, măsurile adoptate de către Guvernul României fiind unele realizate pe termen mediu și lung, care reprezintă un „tratament structural asupra economiei”. 

În urma acestor măsuri, ministrul a mai pledat că cu ocazia crizei, reușești să observi anumite vulnerabilități structurale prezente în economia românească. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net