Ce se întâmplă cu taxele și impozitele în 2022. Ministrul de Finanțe a făcut declarații

Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, a făcut noi declarații cu privire la creșterea taxelor și impozitelor din România și o posibilă majorare a acestora. 

medalion Adrian Caciu ID186194 INQUAM Photos Octav Ganea jpg
Adrian Câciu, ministrul de Finanțe

O perspectivă pozitivă anul acesta are în vedere taxele și impozitele, Adrian Câciu a declarat că este „exclus” o creștere a taxelor și impozitelor în 2022. Totuși, acesta a subliniat că ne aflăm într-o situație foarte complicată în acest moment, e foarte prematur.

Vezi și Noul pachet de soluții economice în valoare de 17,3 miliarde de lei. Cine beneficiază de voucherele de la guvern

"Exclus să creştem taxe şi impozite în acest an. (...) Nu se pune în momentul acesta o astfel de discuţie. Suntem totuşi într-o situaţie complicată. De ce vreţi să anticipăm discuţii care poate nu vor avea loc?", a spus ministrul Finanţelor în conferinţa comună cu liderii coaliţiei, conferință în care și programul Sprijin pentru România a fost anunțat de către coaliția guvernamentală, potrivit Agerpres

Ce le-a transmis Adrian Câciu românilor

El a subliniat că în acest context este nevoie de solidaritate și unitate, în contextul în care programul Sprijin pentru România, un proiect de 17,3 miliarde de lei a fost anunțat ieri seară.

Citește și Ce zice Nicolae Ciucă despre amânarea ratelor bancare. Când s-ar putea să fie implementată măsura

În același timp, ministrul de Finanțe a mai amintit că în aceste momente grele, e nevoie de multă solidaritate. Alături această declarație, s-a mai declarat că această situație complicată nu este singulară, ci în toată Europa. Singura rezolvare a problemelor fiind unitatea și solidaritatea, iar o previziune pentru următoarea perioadă este prematură. 

Ministrul le-a mai transmis românilor că Guvernul se angajează să nu lase pe nimeni în urmă, această perioadă de criză fiind similare unei persoane bolnave ce i se aplică măsuri de prim rang și măsuri de tratament. Așadar, măsurile adoptate de către Guvernul României fiind unele realizate pe termen mediu și lung, care reprezintă un „tratament structural asupra economiei”. 

În urma acestor măsuri, ministrul a mai pledat că cu ocazia crizei, reușești să observi anumite vulnerabilități structurale prezente în economia românească. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

niculina stoican   facebook jpg
corina caragea jpg
andreea berecleanu si catalin maruta jpg
Merisoreanu si Ionela Prodan
teo trandafir jpg
viorel lis si oana lis
Alice Peneacă  (bust natural)  Fotomodelul are probabil  cei mai frumoşi sâni  din showbiz, iar marile  firme de lenjerie intimă  se bat pe ea  Alice are  contract cu Guess jpeg
Sanziana Buruiana party 2 jpg
 Mobilizare partiala - rusi trimisi la razboi FOTO Profimedia
radu hossu 1 jpg
image
image
image
image
patriarhul daniel bor biserica ortodoxa romana
calendar ortodox 2021 06 octombrie toma de gabriel toma chituc jpeg
NASA (sursa FOTO captura video CNET Highlights)
ffsdf jpg
Analizaţi ofertele de pe piaţă,  ca să nu plătiţi în plus pentru facturi! jpeg
Rudel Obreja