Ce spune Ciolacu despre facturile la gaze și energie. Cresc sau scad?

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a vorbit în cadrul ședinței coaliției de guvernare de marți, 22 februarie, despre scumpirile din ultima perioadă, explicând că prețul energiei se va menține la nivelul actual, iar măsurile în vigoare se vor prelungi, în vederea stopării acestui val de scumpiri. Iată principalele declarații!

Ce spune Ciolacu despre facturile la gaze și energie Foto: Arhivă
Ce spune Ciolacu despre facturile la gaze și energie Foto: Arhivă

În contextul în care tot mai mulți cetățeni s-au arătat revoltați de sumele primite pe facturi în ultima perioadă, liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că acestea nu vor mai crește. 

Ciolacu susține că preţul la energie se va menţine la nivelul actual, iar măsurile în vigoare cu privire la facturile la energie electrică şi gaze naturale vor fi prelungite după 1 aprilie.

Marcel Ciolacu susține că prețurile facturilor ar urma să scadă

În primul rând, preţul la energie rămâne în continuare (același n.r) şi vom vedea pe ce perioadă, dar pe o perioadă categoric mai lungă. (..) Actualele măsuri vor rămâne în vigoare.

În funcţie de cum reglementează ANRE, timpul pe care îl au necesar, vom vedea dacă se va prelungi actuala ordonanţă sau va veni un nou act legislativ. Toate aceste decizii vor fi comunicate de către prim-ministru, când va veni cu proiectul de ordonanţă.

Cel mai important este că preţul va rămâne acelaşi, cu alte cuvinte facturile nu vor mai creşte sub nicio formă, dimpotrivă, faţă de cele din noiembrie, decembrie şi ianuarie, vor scădea", a explicat Marcel Ciolacu.

Ciolacu: „Să stopăm acest val de scumpiri”

Întrebat ce se va întâmpla dacă măsurile actuale nu vor avea efect și nu vor îmbunătăți situația, Ciolacu a explicat că nu crede că demisia miniștrilor ar fi soluția.

Ştim foarte bine că toate cauzele scumpirilor au fost de la energie. Am văzut şi noi o scumpire a barilului de petrol, dar sperăm, ca să echilibrăm acest lucru, s-a venit cu propunerea de reducere a accizei.

Eu nu vorbesc de demisie aici, noi vorbim de problemele pe care le au românii şi să stopăm acest val de scumpiri. Din partea mea, poate să demisioneze cine vrea, când vrea. E treaba Guvernului", a mai spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu a menţionat că în şedinţa coaliţiei de guvernare au fost agreate mai multe măsuri în privința creşterii preţurilor, dar acestea vor fi comunicate de premier. 

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
448542067 7833042643424770 2443193394384490631 n jpg
image
image
image
image
image
image
Luna capsunilor jpeg
575302124023416139984130915188503265381205646 ploi canicula foot pexels com realitatea net jpg
butoaie vin pivnita jpg
image png
Lamborghini Veneno  Roadster  (1) jpg
Elevi liceu Romania FOTO Mircea Moira   Shutterstock jpg
saptamana modei paris profimedia (2) jpg
o euro png
image
actualitate.net
image
actualitate.net