Ce spune medicul care i-a făcut anestezia tânărului mort pe masa de operație: „Totul s-a desfășurat după protocol”

Ultima actualizare:

Un tânăr care a venit la spitalul din Vatra Dornei pentru o intervenție chirurgicală, banală, la cot a murit pe masa de operație, în urma anesteziei. Medicul care a făcut injecția ce a produs decesul pacientului spune că nu a greșit cu nimic.

Valeriu a murit în urma unei anestezii (Foto: Facebook)
Valeriu a murit în urma unei anestezii (Foto: Facebook)

În plus, acesta a adăugat că a fost vorba despre un caz extrem de dramatic, nefericit și cumplit, o eventualitate foarte rară de insuficiență cardiacă.

Este vorba despre Valeriu Stoilov, în vârstă de 28 de ani, din Vatra Dornei, care era cercetător la Centrul de Economie Montană „CE-MONT”. El se accidentase la banal la un meci de fotbal cu amici săi. Tânărul a murit joi pe masa de operație, la spitalul din localitatea în care acesta își avea domiciliu. 

De ce s-a dus tânărul la spital

La finalul săptămânii trecute, Valeriu a început să aibă dureri la un cot, după ce se acidentase la fotbal, motiv pentru care s-a și prezentat a medic. După ce i s-au făcut investigații, doctorii i-au spus lui Valeriu că este necesară o operația, dar care este ușoară, pentru că avea fractură de cot. În acest sens, tânărul a fost programat pentru intervenție pe 15 martie.

Pacientul a intrat brusc în stop-cardio-respirator

Însă, imediat după ce doctorul l-a anesteziat, s-a întâmplat o tragedie. Valeriu a intrat în stop-cardio-respirator și nu a răspuns manevrelor de resuscitare care s-au aplicat mai bine de o oră. Însă, pacientul a murit.

„Un caz extrem de dramatic și de nefericit și de cumplit, o eventualitate foarte rară de insuficiență cardiacă.  A fost un spasm, trecea aerul greu prin plămâni, dar s-a rezolvat imediat, i-am dat antispastice și s-a rezolvat. Singura eventualitate este o condiție patologică ignorată. Un gen de afecțiune cardiacă, pe care poate o ignora și pacientul, dar care categoric a existat. Dacă mi-aș cunoaște o greșeală, recunoaște-o. Vă jur, mă jur pe ce vreți dvs., cu mâna pe Biblie. Dar totul s-a desfășurat după protocol, aceleași substanțe le dăm la pacienți trecuți de 90 de ani, care au un cord mai slab și unde riscul e mai mare”, a spus medicul anestezist Mihai Simu.   

Ce spune managerul spitalului

Pacientul a fost internat pe 13 martie pentru intervenție chirurgicală, programată pentru data de 15. I s-au făcut investigațiile necesare premergătoare acestei operații. A fost introdus în sala de operație, făcută anestezia și a intrat în stop cardio-respirator”, a explicat Valentin Stan, managerul Spitalului Vatra Dornei,

Medicul anestezist care a făcut anestezia, în 40 de ani de activitate n-a întâlnit așa un caz”, a adăugat managerul.

Citeste mai departe pe adevarul.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net