«Ce tare a fost vacanţa, dar parcă-mi era dor de şcoală!»

simeon stalpnicul png

Oraşele au fost împânzite ieri de copii veseli, cu flori în mână şi părinţi ori bunici emoţionaţi. A sunat iarăşi clopoţelul, pentru un nou an şcolar. O zi cu adevărat de neuitat, pentru toată viaţa.

Părinţii şi bunicii au umplut până la refuz curţile şcolilor şi au făcut mii de fotografii. Florăriile au fost golite de buchete, care au ajuns pe catedrele profesorilor şi învăţătorilor. Copiii au fost fericiţi să se revadă, dar unii prichindei din clasa „zero" şi din clasa întâi au plâns de mama focului. Şi vedetele au avut emoţii când şi-au dus copiii la deschiderea unui nou an şcolar.

Andrei şi Denis au început clasa întâi, la Şcoala “Ioniţă Asan” din Caracal. Andrei a venit la şcoală cu un buchet de flori mai mare decât el

simeon stalpnicul png

S-au deschis şcolile şi este iarăşi forfotă în oraşe. Aproximativ 3,2 milioane de elevi au început ieri cursurile noului an şcolar 2013 - 2014, în cele peste 7.000 de unităţi de învăţământ, de stat şi private, din ţară. Aceştia vor avea parte de câteva schimbări: semestre şcolare egale şi vacanţă de iarnă scurtată, evaluări naţionale în clasa a II-a, a IV-a şi a VI-a, admitere la liceu 70% pe baza mediei de la Capacitate şi mai multe simulări pentru examenele naţionale.

Bogdan şi Tudor sunt prieteni şi colegi de bancă, în clasa a III-a, la Şcoala nr. 7 din Bucureşti. Băieţii nu au uitat să aducă flori pentru doamna învăţătoare

simeon stalpnicul png

Bogdan, alintat „Bobo”, (Şcoala nr. 195 din Capitală) a fost fericit când a primit manualele pentru clasa „zero”

simeon stalpnicul png

Flash news

Elevii din Covasna reiau protestele. Şcolarii din judeţ sunt nemulţumiţi că nu li s-au decontat banii pentru plata navetei şi au anunţat că vor relua protestele în această săptămână. Prima acţiune a avut loc ieri, la Sfântu Gheorghe, iar manifestări mai ample sunt programate miercuri şi joi, în mai multe oraşe din judeţ. Restanţele sunt de circa 2 milioane de lei, potrivit Mediafax.

simeon stalpnicul png

Sinistraţi. Sute de elevi din localităţile inundate nu au început ieri şcoala. Apa a afectat şcolile din mai multe localităţi, din judeţul Galaţi.

Educatoare premiată. Ana-Maria Şerban, educatoare la Grădiniţa nr.52, din Capitală, a fost premiată ieri de ministrul educaţiei. Tânăra de 19 ani a absolvit liceul pedagogic anul acesta şi a avut media  10 la examenul de Bac. Din această toamnă este educatoare şi studentă.

Fondul clasei nu e obligatoriu. Ministrul educaţiei, Remus Pricopie, a afirmat ieri că în învăţământ nu există doar frauda de la examen şi că fraudă şi evaziune fiscală este şi atunci când cadrele didactice impun anumite materiale auxiliare. Demnitarul a mai spus că e inadmisibil să se ceară fondul clasei.

simeon stalpnicul png

Şoferii au făcut grevă. Elevii din oraşul Constanţa au aşteptat în zadar, ieri dimineaţă, autobuzele pentru că şoferii au fost în grevă spontană.  Şoferii Regiei de Transport în Comun din Constanţa au declanşat protestul,  pentru că sunt nemulţumiţi de salarii.

Vedetele se mândresc cu copilaşii lor

Luis Lazarus are doi copii, Andrei şi Ana, în vârstă de 7 ani. El i-a însoţit, ieri, la şcoală, când au început, cu emoţie, clasa I. Un tată mândru, aşa cum se poate observa şi din fotografii.

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Şi prezentatoarea ştirilor sportive de la Antena 1, Geanina Ilieş, a avut mari emoţii ieri, în prima zi de şcoală a fiului său, Patrick, în vârstă de 7 ani. Înainte de a ajunge, în curtea şcolii, băieţelul a făcut o poză cu mămica, o amintire care peste ani va fi nepreţuită.

simeon stalpnicul png

Marea sportivă Monica Iagăr are două fetiţe: Ayana, de 8 ani, şi Maya Mihaela, în vârstă de 6 ani. Aşa cum se poate vedea şi în fotografie, Ayana a fost foarte încântată, ieri, de revederea colegilor de clasă.

simeon stalpnicul png
cub camelia șucu (1) png
Actrița Kirstie Alley și John Travolta
cub lia bugnar theo rose png
cub ioana nastase png
Horoscop zilnic 31 mai 2022 jpg
Kirstie Alley jpg
ispite masculine insula iubirii sezonul 6 jpg
cub emma corrin png
image
image
adevarul.ro
image
image
image
image
femeie vaccin jpg
calendar ortodox 2021 7 decembrie sf filofteia de la arges icoana de sorin vintzeanu jpeg
accident pasajul unirii 6 decembrie 2022 (7) png
index jpg
mititelu jr 3 jpg
cap Charles III   GettyImages 1243368615 jpg