Ce trebuie să știi despre completarea fișei pentru admiterea la liceu

Ultima actualizare:

Din cauza grevei generale a profesorilor care s-a desfășurat în preajma examenelor finale, avem de-a face cu un an educațional atipic. De aceea, Ana Maria Oancea, consilier școlar, a explicat la TVRInfo ce ar trebui să facă elevii și părinții atunci când completează fișa de admitere la liceu pentru a-și maximiza șansele de a intra măcar într-una dintre instituțiile de învățământ existente.

admitere liceu jpeg

Ce trebuie să aibă părinții în vedere când completează opțiunile

 Ana Maria Oancea a subliniat faptul că, ar trebui ca părinții care se uită la broșura de admitere 2023 să ia în considerare că anul trecut a contat la media finală și media claselor gimnaziale. „Când completăm opțiuni, noi trebuie să avem în vedere atâtea locuri cât numărul pe București pe care îl reprezintă copilul meu”, a mai spus expertul.

De ce trebuie să se țină cont de locul obținut de copil

Consilierul școlar îi sfătuiește pe părinți să țină cont de locul ocupat de copil, iar astfel vor crește șansele ca el să intre la unul dintre liceele la care aplică.

Atunci când părinții vor identifica media pe care a obținut-o copilul la Evaluarea Națională, accesând platforma de admitere specifică, vor vedea acolo nota copilului la limba română, nota la matematică, media și liceul la care a intrat. Dar mai este o informație foarte prețioasă acolo: locul copilului pe București. Deci, acest aspect (locul copilului pe București – n.red), îl vor cunoaște toți părinții în momentul în care află notele pe care copilul le-a luat.

E foarte important să știm că, atunci când completăm opțiuni, noi trebuie să avem în vedere atâtea locuri cât numărul pe București pe care îl reprezintă copilul meu. Adică am trecut acolo matematică-informatică, liceul x, care are două clase – notez alăturat că cele două clase reprezintă 52 de locuri. Aleg un alt liceu, științele naturii, alt liceu care are o clasă, pun acolo o clasă, dar notez alăturat 26 de locuri. Și atunci, ca să fiu absolut sigur că copilul meu va avea un loc la liceu, e nevoie să adun toate aceste locuri, astfel încât suma lor să se apropie de locul copilului pe București”, a spus aceasta.

Opțiunile să continue cu două puncte mai jos față de media pe care o are copilul

Expertul a explicat ce trebuie să facă un părinte ca să securizeze șansele copilului său de a fi admis la un liceu.  „Este important de știut faptul că, atunci când completăm opțiunile, avem nevoie să ne asigurăm că avem un număr suficient de opțiuni. Ca să facem acest lucru, avem în vedere punerea pe primele poziții a unor variante care au o medie până la un punct peste nota pe care am obținut-o noi.

Ce este mai important este ca opțiunile să continue cu cel puțin două puncte mai jos față de media pe care o are copilul. Lucrul acesta este foarte, foarte important și noi le recomandăm părinților să treacă cât mai multe opțiuni”, a mai spus Ana Maria Oancea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net