Cea mai „otrăvitoare” cameră din casa ta. 4 milioane de oameni mor anual din cauza „poluării casnice”

Te-ai gândit vreodată care este cea mai poluată cameră din casa ta? Ei bine, este important să știi că poluarea aerului nu provine mereu din sursele de exterior, cum ar fi fabricile și mașinile.

Bucătăria este cea mai poluată cameră din casă / foto: Pixabay
Bucătăria este cea mai poluată cameră din casă / foto: Pixabay

Oamenii de știință au dovedit că în unele cazuri că aerul din casă e chiar mai poluat decât cel de afară. De asemenea specialiștii spun că unele camere sunt mai poluate ca altele, scrie digi24.

În fiecare zi de expunem, în propriile locuințe, la o multitudine de surse de poluare: gătitul, curățenia și folosirea parfumantelor de cameră nu fac decât să încarce aerul cu mulți compuși chimici.

Bucătăria, o sursă mare de poluare în casă

Cercetările au scos la iveală faptul că bucătăria este cea mai poluată încăpere din casele noastre (dar și „murdare”, din punct de vedere al prezenței microbilor) locuri din casă. Celelalte camere și încăperi- sufrageria, dormitoarele, baia - „dispun” și ele propriile surse de poluare specifice, mai scrie sursa menționată mai sus.

Potrivit unui raport făcut de Organizația Mondiale a Sănătății, citat de BBC, 3,8 milioane de persoane mor anual ca umare a expunerii la așa-numita „poluare casnică”. Slaba aerisire a locuințelor este responsabilă pentru mai multe afecțiuni, precum astmul, pneumonia sau chiar cancerul de plămâni.

Cum reduci poluarea din bucătărie

Cumva surprinzător, poluarea ne afectează chiar dacă suntem acasă. Ea se produce în urma unor activităților noastre curente și ca urmare a noxelor eliberate de obiectele de uz casnic devenite indispensabile vieții noastre moderne.

Bucătăria este, de fapt, un focar de infecție. Aerul din bucătărie este astfel poluat în special ca urmare a gătitului sau prăjitului de alimente. Practic, o persoană e mult mai expusă „particulelor fine”, în suspensie, din aer atunci când prepară o banală omletă în bucătărie decât dacă se află în centrul unui oraș.

Cea mai sigură și la îndemână metodă de a elimina acești poluanți: ventilația constantă a încăperilor, care se poate face prin aparatură specială ori prin tradiționala „aerisire” - deschiderea ferestrelor.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net