Cel mai bogat liceu din România. Se află într-un conac boieresc renovat, iar elevii au o grămadă de beneficii

Ultima actualizare:

Știai că într-un oraș din România există cel mai bogat liceu de la nivelul țării? Nu, nu se află în Capitală și nici în alte orașe mari, ci mai degrabă într-o comună. Aici, toți elevii au parte de o mulțime de beneficii și avantaje.

Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuță”/ Sursă foto: primăriașendriceni.ro / captură Youtube.
Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuță”/ Sursă foto: primăriașendriceni.ro / captură Youtube.

Cel mai dotat liceu din România se află în comuna Șendriceni, Botoșani

Cel mai bogat institut de învățământ din România este Liceul Tehnologic „Alexandru Vlăhuță” din comuna Șendriceni, Botoșani. Aici, o mulțime de tineri ajung să se califice, întrucât acesta pune la dispoziție și venituri din producție proprie. Mai mult, potrivit Adevărul, Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuță”, este pe cale să devină un centru de excelență.

Institutul de învățământ din comuna Șendriceni se află într-un conac boieresc antic, iar de-a lungul timpului, responsabilii au făcut investiții uriașe aici. Pe parcurs, a devenit unul dintre cele mai importante licee din mediul rural, lucru confirmat chiar de director. Acesta susține că își dorește ca tinerii care învață aici, să aibă o meserie importantă, după ce își termină studiile.

„Liceul a devenit un brand fiindcă am înţeles să trebuie să le oferim tinerilor o meserie căutată. Când termină studiile, primesc o diplomă, dar şi abilităţile necesare pentru a-şi câştiga oriunde pâinea. 

Pregătim elevi pentru următoarele meserii: mecanic auto, mecanic agricol, instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze, brutar patiser, ospătar, chelner şi tâmplar universal. Oricare calificare îi permite absolventului să se angajeze ori să-şi deschidă o afacere”, spune Viorel Dohotaru, directorul Liceului Tehnologic „Alexandru Vlahuță”.

Ce se află în cel mai dotat liceu din România

În liceul respectiv se află ateliere de mecanică auto, ba chiar și de mecanică agricolă, tâmplărie și instalații. De asemenea, acesta are bucătărie și laborator, iar elevii pot beneficia chiar și de înscrierea la școala de șoferi. Tinerii care învață în cadrul institutului din Botoșani pot urma gratuit cursurile auto.

Pe de altă parte, cel mai bogat liceu din țară produce suficienți bani, astfel încât să își poată achita toate facturile și dotările pe care le are. Mai mult decât atât, aici se găsește și o fermă de vaci, dar și peste 50 de hectare de teren agricol.

„Vindem produsele şi investim apoi banii în dotările liceului”, adaugă directorul liceului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Sistem PAtriot   exercitiu militar   Foto FAcebook MApn Lt  Radu Chirilă jpg
image
image
image
image
image
image
albert einstein foto profimedia
pablo picasso si olga captura video jpg
pilot pixabay jpg
Louis Vuitton jpg
coriandru bun jpg
Plajă din Mamaia foto OPMCTA jpg
image png
oarasul interzis china pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net