Incident grav într-un liceu din Capitală. Zeci de elevi s-au intoxicat, iar 17 dintre ei au ajuns la spital

Ultima actualizare:

O situație de urgență a avut loc la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din București, unde mai mulți elevi au fost intoxicați cu spray paralizant în timpul unui conflict între doi elevi.

Mai mulți elevi s-au intoxicat cu spray paralizant. Foto: arhiva.
Mai mulți elevi s-au intoxicat cu spray paralizant. Foto: arhiva.

De la ce a început totul

Conform primelor informații, un elev a utilizat un spray paralizant în timpul unui conflict cu un alt coleg, iar reacția toxică s-a răspândit printre ceilalți elevi. Aproape imediat, elevii au început să prezinte iritații oculare și nazale.

Reprezentanții colegiului au sunat de urgență la numărul unic 112, iar la instituția de pe bulevardul Basarabia din București au sosit rapid opt echipe SMURD, patru ambulanțe, două autospeciale pentru victime multiple, o autospecială CBRN (Chimic, Biologic, Radiologic, Nuclear), precum și două autospeciale de stingere cu modul de prim ajutor din cadrul ISU București-Ilfov.

Mai mulți elevi au fost transportați la spital

În jur de 25 de elevi au fost  afectați de spray-ul paralizant. Dintre aceștia, 17 dintre ei au fost duși la spital. „Alți elevi sunt în autospeciala pentru victime multiple și urmează a fi transportați la spital. Acțiunea de evaluare medicală este în desfășurare, mai sunt și alți elevi cu acuze medicale similare, pentru care se va lua o decizie privind necesitatea de a fi transportați la spital”, a mai transmis ISU București-Ilfov.

Doi dintre elevi, cu vârstele de 16 și 17 ani, au fost duși la Spitalul Grigore Alexandrescu cu simptome respiratorii.

La scurt timp după incident, Poliția Capitalei a emis un comunicat oficial: "Astăzi, 13 februarie 2024, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 9 Poliție au fost sesizați, de către directorul unei instituții de învătământ, prin apel 112, în jurul orei 10.00, cu privire la faptul că, în incinta unei școli din Sectorul 2, un elev ar fi pulverizat spray iritant-lacrimogen, atât în exterior, cât și la intrarea în instituție.

Deplasându-se cu operativitate la fața locului, polițiștii au constatat că cele sesizate se confirmă, în cauză fiind identificat un elev, în vârstă de 15 ani. De asemenea, mai mulți elevi primesc îngrijiri medicale de către echipe de prim-ajutor sosite la adresă. La acest moment intervenția se află în dinamică. Cercetările vor fi preluate de către Serviciul Siguranță Școlară, în vederea stabilirii situației de fapt și a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul", conform informațiilor transmise de Poliţie.

Situația este în dinamică, iar ancheta va urmări să ofere claritate asupra incidentului și să stabilească măsurile corespunzătoare pentru a preveni astfel de situații în viitor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
locuri jpg
Emitere tichet de reciclare jpg
where is the snowman in the picture jpg
trandafiri, freepik jpg
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
carte veche jpg
branza jpg
sebastian si roberta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net