Cel mai tare sistem de închiriere biciclete, lansat și în București. Uite cum poți pleca la plimbare pe două roți!

Ultima actualizare:

    Bicicletele se pot rezerva online
Bicicletele se pot rezerva online

Traficul din București nu mai respectă de mult nici măcar definiția acestui termen. Tocmai de aceea am ajuns să-l numim „junglă”. Prin urmare, scapă cine poate! Salvarea bucureștenilor ajunși la capătul răbdărilor ar putea fi mersul pe jos sau mersul pe două roți. În acest sens, sâmbătă, se va lansa în Capitală cel mai inovativ sistem de bike sharing din România. Uite cum poți beneficia de el!

Ape Rider powered by Pegas, căci așa se numește inovația despre care vorbim, este un sistem de închiriere de biciclete prin aplicație mobilă și fără stații de parcare predefinite.

Trebuie spus că, deja, aplicația Ape Rider este disponibilă în Google Play și App Store, iar utilizarea ei este extrem de intuitivă.

Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să închiriezi online o bicicletă!

# După instalarea propriu-zisă a aplicației, este nevoie de înregistrarea utilizatorului cu card bancar.

#Apoi, se blochează suma de 69 lei pentru eventualele daune, sumă care se restituie în momentul în care se renunță la aplicație.

# În pasul următor, o hartă a bicicletelor disponibile și a parcărilor virtuale se încarcă pe telefon, așadar e foarte simplu să găsești bicicleta Ape Rider.

# În acest moment al proiectului, există o serie de parcări virtuale Ape Rider unde poți lăsa bicicleta. Dacă se depășește linia de parcare virtuală, nu se oprește plata.

# Costurile sunt de 1.9 lei per 30 de minute.

# Deblocarea bicicletei se face prin scanarea QR codului care se găsește disponibil pe bicicletă, iar încheierea cursei se face prin închiderea manuală a sistemului de securizare aflat la roata din spate.

# O altă trăsătură a aplicației este că îți poți rezerva cea mai apropiată bicicletă Ape Rider, blocând astfel împrumutul ei de către altă persoană.

Așa funcționează aplicația
Așa funcționează aplicația

În acest moment, 2.000 de biciclete vor fi disponibile prin sistemul propus de Ape Rider, în funcție de cerere urmând ca numărul acestora să fie suplimentat pentru București și apoi pentru restul țării. Cele 2.000 de biciclete sunt monitorizate prin GPS, ceea ce înseamnă că în orice moment se știe unde se află fizic oricare dintre cele 2.000 de biciclete Ape Rider. De asemenea, toate bicicletele sunt dotate cu senzori de mișcare, principalul atribut al sistemului antifurt.

„Cu privire la monitorizarea și securizarea bicicletelor Ape Rider, noi suntem 100% pozitivi că un serviciu care face bine comunității nu poate fi decât benefic pentru toate părțile, iar experiența celorlalți furnizori de smart bike sharing dockless ne încurajează că acestea sunt bicicletele viitorului și că buna-credință primează. Lucrăm deja cu instituțiile statului pentru a avea acest program cât mai eficient posibil și pariem pe tehnologie: monitorizarea în timp real este o unealtă incredibilă care atât teoretic, cât și practic, oferă absolut toate informațiile”, adaugă Andrei Botescu.

Inițiatorii proiectului se așteaptă ca, până la sfârșitul anului, să aibă peste 100.000 de utilizatori Ape Rider. „Cu siguranță, serviciul de smart bike sharing Ape Rider powered by Pegas va rezolva o problemă majoră de mobilitate urbană, așadar estimăm ca numărul de utilizatori, cel puțin pentru București, să crească rapid, mai ales dacă ne raportăm la numărul de locuitori ai Bucureștiului și la numărul de navetiști care fac naveta din zonele limitrofe către centrul orașului”, mai spune Andrei Botescu.

Meniul aplicației
Meniul aplicației

Sistemul de dockless bike sharing (n.r. închiriere biciclete fără stații de parcare) este o inovație pe piața globală, unde a devenit rapid mijlocul de transport alternativ preferat datorită disponibilității și proximității bicicletelor pentru închiriat, acesta fiind atuul principal pentru creșterea organică rapidă a acestui serviciu. Deja sistemul a ajuns și în Europa, iar Bucureștiul se află în primele zece orașe europene care se aliniază la acest trend global dedicat sistemelor alternative de transport, non-invazive pentru orașe și natură.

Investiția în Ape Rider se ridică la 3 milioane de euro, care însumează producția de biciclete speciale pentru bike sharing, aplicația de software, sistemul antifurt integrat, costurile cu echipa de proiect și logistica aferentă proiectului Ape Rider.

Vino la lansare!

Evenimentul oficial de lansare a Ape Rider powered by Pegas va avea loc sâmbătă, 12 mai, începând cu ora 10.00, la Berăria H din Parcul Herăstrău. Acolo va fi adusă flota de biciclete Ape Rider pentru a pleca într-un marș organizat spre Piața Universității. De acolo traseul este la libera alegere a utilizatorilor. Pentru participarea la marșul oficial de lansare a Ape Rider, oferim un credit inițial de 100 lei direct în aplicația deja downloadată.

Bicicletele au în dotare coșuri, astfel încât să ai unde să-ți pui geanta sau bagajul
Bicicletele au în dotare coșuri, astfel încât să ai unde să-ți pui geanta sau bagajul

Biciclete de închiriat, cu stații fixe

În București, există deja un sistem de bike sharing, însă, stațiile automatizate de parcare sunt fixe.

Stațiile I’Velo Urban sunt: Piața Universității, Piața Revoluției, Piața Romană, Piața Victoriei, Piața Charles de Gaulles, Kaufland Barbu Văcărescu.

Clienții se autoservesc și folosesc bicicleta în baza unui abonament. Acesta permite utilizarea bicicletei timp de 30 de minute, urmate de o pauză similară. Astfel, un utilizator poate închiria bicicleta de mai multe ori pe zi, cu condiția ca după fiecare 30 de minute de pedalat, să o returneze la una dintre stațiile I’Velo Urban. Depășirea celor 30 de minute de grație atrage costuri suplimentare.

Cele 210 biciclete poti fi închiriate 24 de ore din 24, în orice anotimp, de la oricare dintre cele șase stații automatizate și le pot returna la cea mai apropiată stație automatizată din sistemul I’Velo Urban.

În ceea ce privește costurile, acestea sunt:

# un abonament de o zi costă 10 lei (7 lei pentru persoanele cu vârste între 16 și 25 de ani);

# un abonament de o lună costă 35 de lei (25 de lei pentru persoanele cu vârste între 16 și 25 de ani);

# un abonament de un an costă 100 de lei (75 de lei pentru persoanele cu vârste între 16 și 25 de ani).

Costuri suplimentare:

# 4 lei pentru fiecare 30 de minute în plus;

# 8 lei pentru fiecare 60 de minute în plus;

# 20 de lei pentru fiecare 90 de minute în plus;

# 25 de lei pentru fiecare 120 de minute în plus.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Charlene și Albert de Monaco GettyImages 2162706103 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
saguna jpg
reumatism jpg
bani euro pixabay jpg
mihaela bilic instagram jpg
brad craciun jpg
dan marin roveolutie webp
spitalul stomatologic jpeg 2 jpeg
Lucrări la Palatul de Justiție din Deva. Secolul al XIX-lea, Foto: arhiva personală dr. Lucian Ștefan
image
actualitate.net
image
actualitate.net