Celia, o tânără de 26 de ani, nu a mai mâncat de 4 ani. Ce probleme de sănătate are

Celia, în vârstă de 26 de ani, nu a mai putut să mănânce nimic de patru ani. Se confruntă cu probleme grave de sănătate care îi interzic să mânânce pentru tot restul vieții. Iar toată lumea se întreabă cum a reușit să supraviețuiască până acum.

Celia se confruntă cu trei complicații majore Foto: captură Youtube
Celia se confruntă cu trei complicații majore Foto: captură Youtube

A primit un diagnostic eronat 

În perioada adolescenței, Celia a primit un diagnostic eronat, fiind înțelesă greșit că suferă de o tulburare de alimentație. Acest diagnostic incorect a avut un impact profund asupra vieții ei, deoarece a fost direcționată către o clinică specializată în tulburări de alimentație în loc să fie investigată corespunzător pentru starea sa de sănătate, scrie Antena3CNN.ro.

După o perioadă lungă de suferință și confuzie, Celia a aflat că intestinele ei erau paralizate, o situație complet diferită față de diagnosticul inițial.

Cu ce complicații se confruntă Celia

Trauma cauzată de această experiență a determinat-o să își dedice viața ajutorării celor aflați în situații similare sau care se confruntă cu diverse dizabilități. În prezent, Celia se confruntă cu trei complicații majore: Sindromul de Insuficiență Intestinală, Sindromul Loeys-Dietz și Sindromul Marfan.

Cum se hrănește Celia 

Aceste probleme de sănătate îi interzic complet hrănirea pe cale naturală, iar ea se hrănește doar prin intermediul unui tub. Deși viața ei este extrem de dificilă, Celia își propune să rămână pozitivă și să îi sprijine pe ceilalți care trec prin situații similare sau chiar mai grave.

„Sunt numită ciudată tot timpul. Este modul lor preferat în care mă pot striga”, a spus Celia. Celia poartă întotdeauna o pungă specială pe spate, care conține un furaj special, hrănindu-se prin intermediul unei "linii Hickman" direct în piept.

Celia educă oamenii cu privire la hrănirea prin tub

Chiar dacă s-a obișnuit să trăiască cu această metodă de hrănire, există momente în care simte tristețe pentru că nu poate experimenta gustul mâncărurilor, în special în ziua ei de naștere care coincide cu ziua de Crăciun.

Cu o înălțime de 1,86 m, datorată sindromului Marfan, Celia a avut ocazia să facă modeling în trecut, iar acum își folosește această experiență pentru a educa oamenii cu privire la hrănirea prin tub. Ea a fost recunoscută pe lista "Disability Power 100" și pe lista "Global Diversity Leaders". Celia și-a publicat recent Raportul Access2Funding în revista Forbes și oferă consultanță guvernului cu privire la politica și accesibilitatea persoanelor cu dizabilități.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
buster jpg
bani jpeg
sat comoara jpg
plane 2104594 1280 jpg
politia pixabay jpg
washington monument 1628558 1280 jpg
inecat jpg
CAROL I, LASCAR CATARGIU jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net