Certificatul verde nu va fi adoptat anul acesta. Explicaţiile premierului

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri (29 decembrie), că nu crede că certificatul verde se mai poate aproba până la finalul anului. 

Nicolae Ciuca foto: gov.ro
Nicolae Ciuca foto: gov.ro

Nicolae Ciucă a clarificat că Parlamentul a intrat în vacanţă, aşa că proiectul de lege nu mai poate fi aprobat. “Dacă vă referiţi la săptămâna aceasta, nu cred că va fi adoptat", a spus premierul, despre posibilitatea ca certificatul verde la locul de muncă să fie aprobat înainte de 1 ianuarie, conform adevarul.ro.

Şeful Executivului a precizat că există o ordonanţă de urgenţă în Parlament şi un proiect de lege în Parlament.”Până ce nu se finalizează unul dintre ele, decizia a rămas să fie luată în funcţie de situaţie şi, în funcţie de situaţie, vom proceda în aşa fel încât ceea ce există ca măsuri în momentul de faţă să poată fi aplicate”, a completat Ciucă.

PNL şi PSD nu s-au înţeles asupra unor prevederi din proiect

Coaliţia de guvernare a renunţat la intenţia de a aproba proiectul certificatului verde într-o sesiune extraordinară, în această săptămână. Partidele au discutat, la Guvern, despre proiectul de lege, însă PNL şi PSD nu au reuşit să ajungă la un acord în privinţa prevederilor din proiect referitoare la sancţiuni şi la obligativitatea certificatului verde la locul de muncă.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a anunţat că prevederile din proiect privind condiţionarea accesului la locul de muncă de certificat este neconstituţională. 

Alexandrul Rafila: “Este o măsură pe care am fi vrut să o luăm, chiar şi temporar”

Alexandru Rafila a declarat că şi-ar fi dorit introducerea certificatului Covid, dar acesta nu a fost adoptat. ”Este o măsură pe care am fi vrut să o luăm, chiar dacă temporar, în România, în aşa fel încât să gestionăm cât mai bine acest val 5. Rămâne de văzut dacă în perioada următoare va exista o decizie politică, care să ducă la adoptarea unui astfel de document”, a spus Ministrul Sănătăţii.

Potrivit lui Rafila, autorităţile doresc să evite trei lucruri: un lockdown care va afecta serios viaţa economică a ţării, închiderea şcolilor şi un număr mare de decese.”Reducerea de decese este esenţială şi trebuie să avem la dispoziţie toate instrumentele pentru ca acest lucru să fie realizat şi în ţara noastră”, a completat Rafila. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net