PSD și PNL, contre pe aplicarea certificatului COVID. Ce s-a discutat la Guvern

Coali┼úia de guvernare a discutat, joi, la Guvern, despre proiectul de lege pentru introducerea certificatului verde. PNL ┼či PSD nu au reu┼čit ├«ns─â s─â ajung─â la un acord, astfel c─â ┼čansele ca acesta s─â mai fie implementat p├ón─â la finalul acestui an, cum ├«┼či dorea Executivul, sunt foarte mici. 

psd declaratii ciolacu 04 inquam ilona andrei jpeg
Marcel Ciolacu

Potrivit unor surse politice, citate de News.ro, partidele nu se ├«n┼úeleg ├«n privin┼úa prevederilor din proiect referitoare la sanc┼úiuni ┼či la obligativitatea certificatului verde la locul de munc─â.

PSD a ie┼čit, joi, prin vocea pre┼čedintelui partidului, Marcel Ciolacu, cu anun┼úul c─â prevederea privind condi┼úionarea accesului la locul de munc─â de certificatul verde este neconstitu┼úional─â, ar─ât├ónd c─â au fost consulta┼úi speciali┼čti ├«n acest sens. 

PSD nu este de acord nici ca ale┼čii, indiferent c─â vorbim de parlamentari sau primari, s─â fie inclu┼či ├«n acest proiect ┼či s─â fie obliga┼úi s─â prezinte certificatul verde. 

O discu┼úie pe acest subiect a avut loc, miercuri seara, ┼či cu pre┼čedintele Klaus Iohannis, potrivit surselor. Pentru c─â nu s-a ajuns la un consens, Guvernul ar putea renun┼úa la a trimite proiectul de lege, de urgen┼ú─â, la Parlament, s─âpt─âm├óna viitoare.

Ini┼úial, Executivul era preg─âtit ca vineri s─â treac─â acest proiect prin ┼čedin┼úa de Guvern, iar parlamentarii erau preg─âti┼úi s─â revin─â, s─âpt─âm├óna viitoare, la munc─â pentru a-l adopta ├«n cele dou─â Camere ale Parlamentului.  Ministrul S─ân─ât─â┼úii, Alexandru Rafila, anun┼úa recent c─â este dispus s─â demisioneze dac─â nu se va ajunge la un acord pentru aprobarea legii certificatului COVID. Pre┼čedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirma, ast─âzi, la Parlament, c─â este ferm convins c─â  Alexandru Rafila ÔÇŁva fi de acord s─â nu fie ├«nc─âlcat─â Constitu┼úiaÔÇŁ

Certificatul ELECTRONIC COVID-19 se emite:

  • pentru persoanele vaccinate cu cel pu╚Ťin o doz─â, cu valabilitate pe perioada stabilit─â pentru efectuarea schemei complete de vaccinare.
  • pentru persoanele vaccinate cu schem─â complet─â de vaccinare, cu valabilitate pe perioada stabilit─â pentru schema complet─â de vaccinare
  • pentru persoanele infectate cu SARS-CoV 2, cu valabilitate de 180 de zile de la data primului rezultat pozitiv la testul pentru SARS-CoV-2, ├«nregistrat ├«n platforma informatic─â "Corona-forms";
  • pentru persoanele testate cu test antigen rapid ├«nregistrat ├«n platforma informatic─â "Corona-forms", cu rezultat negativ, cu valabilitate de 48 de ore de la efectuarea testului;
  • pentru persoanele testate cu test RT-PCR, ├«nregistrat ├«n platforma informatic─â "Corona-forms", cu rezultat negativ, cu valabilitate de 72 de ore de la efectuarea testului.
david webp
276138604 516868496470142 2126568927628978572 n jpg
4 mircea badea e1569317764158 jpg jpeg
FotoJet (5) jpg
BeFunky collage (35) jpg
teodora alex insula iubirii3 png
5 front bac toata clasa jpg
lavinia parva4 png
image
image
image
image
5 front bac toata clasa jpg
telefoane jpeg
social media 6557345 1280 jpg
regina elisabeta a II-a
soldati ucraina nato rusia jpg
289898121 323144353365295 687051346363203618 n jpg