Certificatul verde nu va mai fi obligatoriu la muncă? Detalii de ultimă oră

#Coronavirus
Ultima actualizare:

Coaliția modifică proiectul lui Rafila. Prezența la serviciu a angajaților ar putea să nu mai fie condiționată de certificatul verde! Liderii PSD, PNL și UDMR au ajuns la o înțelegere care prevede adoptarea certificatul electronic COVID-19 până la finalul anului.

Certificatul verde nu ar mai fi obligatoriu la muncă Foto: Arhivă
Certificatul verde nu ar mai fi obligatoriu la muncă Foto: Arhivă

Iniţial, documentul prevedea ca în lipsa certificatului verde, contractul de muncă să fie suspendat. Cu toate acestea, după o întâlnire între liderii Coaliţiei și preşedintele Klaus Iohannis, s-ar fi luat decizia ca această măsură să fie eliminată, potrivit observatornews.ro. Deci, în forma actuală a proiectului, cine nu are certificat verde de prezenta la muncă, nu prea mai riscă nimic.

Angajații care nu au certificat verde nu pățesc nimic

Proiectul certificatului verde, care ar fi urmat să oblige angajaţii să vină la muncă doar cu acest document, părea să fi ajuns la forma finală, miercuri (22 decembrie). Pentru românii vaccinaţi cu o doză, pentru cei cu schemă completă, pentru cei trecuţi prin boală, dar şi pentru cei care au test PCR sau antigen, acestea erau cazurile în care românii puteau obține certificat verde.

Însă, conform sursei citate mai sus că liderii Coaliţiei s-au văzut cu preşedintele Klaus Iohannis, la Cotroceni, miercuri seară, iar datele problemei s-ar fi schimbat. În urma discuţiei, s-ar fi luat decizia ca măsura suspendării contractului pentru angajaţii care nu au certificat verde să fie total eliminată din proiect. Astfel, neprezentarea certificatului verde ar rămâne fără urmări.

Conform documentului inițial, în cazul în care angajatul nu ar fi avut certificat verde, s-ar fi ales cu contractul suspendat până la vaccinare ori testare. De asemenea, ar fi rămas fără plată 15 zile, cel puţin.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafil, este nevoit să găsească acum altă modalitate prin care să-i convingă pe angajaţi să aibă certificat.

Certificatul ELECTRONIC COVID-19 se emite:

  • pentru persoanele vaccinate cu cel puțin o doză, cu valabilitate pe perioada stabilită pentru efectuarea schemei complete de vaccinare.
  • pentru persoanele vaccinate cu schemă completă de vaccinare, cu valabilitate pe perioada stabilită pentru schema completă de vaccinare
  • pentru persoanele infectate cu SARS-CoV 2, cu valabilitate de 180 de zile de la data primului rezultat pozitiv la testul pentru SARS-CoV-2, înregistrat în platforma informatică "Corona-forms";
  • pentru persoanele testate cu test antigen rapid înregistrat în platforma informatică "Corona-forms", cu rezultat negativ, cu valabilitate de 48 de ore de la efectuarea testului;
  • pentru persoanele testate cu test RT-PCR, înregistrat în platforma informatică "Corona-forms", cu rezultat negativ, cu valabilitate de 72 de ore de la efectuarea testului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net