Cetate din România, batjocorită după restaurare:. „Pare un tort de la nunta unor cocalari"

Primarul municipiului Deva Florin Oancea a anunţat, recent, că lucrările de reabilitare şi reamenajare de la Cetatea Deva sunt aproape finalizate, scrie adevărul.ro. Comentariile răutăcioase, însă nu au încetat să apară.

Cetatea Deva este aproape finalizată Foto: Facebook / Florin Oancea
Cetatea Deva este aproape finalizată Foto: Facebook / Florin Oancea

Lucrările de reabilitare a Incintei I a Cetății Deva sunt aproape de final, susțin reprezentanții primăriei. Aceștia au dat publicității un set de imagini, prin care arată în ce stadiu se află proiectul finanțat din fonduri europene. În incinta fortăreței au fost amenajate alei cu piatră, dar și un amfiteatru care va servi pentru organizarea de evenimente culturale. Investiția are o valoare totală de peste 23 milioane lei (aprox. 5 milioane de euro), contribuția nerambursabilă a Uniunii Europene fiind în valoare de 18,7 milioane lei.

„Sunt bucuros să vă anunţ că unul dintre cele mai frumoase şi importante proiecte pentru Deva, cel care vizează chiar simbolul oraşului nostru, Cetatea, se apropie cu paşi repezi de finalizare. Vă invit să vedeţi, în premieră, fotografiile făcute astăzi în Incinta I a Cetăţii.

 Refuncţionalizarea Incintei I şi reintroducerea acesteia într-un circuit turistic coerent, alături de incintele II şi III care sunt deja reabilitate, va determina funcţionalitatea întregului monument istoric, creând premisele dezvoltării turismului cultural-istoric, punerea în valoare a istoriei şi tradiţiilor zonei şi implicit creşterea numărului de turişti”, a scris primarul Oancea pe pagina lui de Facebook. 

Val de ironii pe seama cetății medievale a Devei

„Le-au rămas prea multe dale de beton de la trotuare și le-a pus pe cetate”, susține un localnic, într-un mesaj pe Facebook. „De la distanță, pare un tort de la nunta unor cocalari. Este o cruntă bătaie de joc”, este de părere o altă localnică.

„Încerc să înțeleg și eu ce anume o fi costat cinci milioane de euro. Mă așteptam să văd cetatea restaurată complet, nu doar lucrări de conservare și niște dale”, scrie un alt localnic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net