Povestea ieșită din tipar a lui Nea Mihai, străjerul cu cele mai multe cetăți din România. Muncește la 73 de ani și nu se gândește deloc la pensie

De peste două decenii, nea Mihai este prezent la Alba Iulia, fiind un reper cunoscut pentru oricine ajunge în cetate. Cu o experiență de peste 20 de ani, el își desfășoară cu mândrie rolul de străjer al celei mai mari cetăți din România.

Nea Mihai nu se gândește la pensie / foto: captura digi24
Nea Mihai nu se gândește la pensie / foto: captura digi24

Este recunoscut pentru atitudinea sa impecabilă, vestimentația de infanterist austriac din secolul al 18-lea și poveștile sale captivante despre loc. Nea Mihai este o prezență constantă, străbătând aleile Cetății șase zile din șapte, întâmpinând și vorbind cu oricine trece pe acolo, scrie digi24. 

Cetatea este universul lui

Cu cei 73 de ani ai săi și cu povara unei vieți dificile, Cetatea Alba Carolina este universul său și a afirmat că nu are de gând să renunțe vreodată la această pasiune.

Este o figură emblematică a cetății și reușește să captiveze pe toți cei cu care intră în contact prin autenticitatea și seriozitatea cu care își exercită meseria.

Cu o popularitate răspândită printre turiști, colegi și superiori, nea Mihai aduce zâmbete și împărtășește povești cu cei care vizitează Cetatea.

Prin prezența sa, atrage mulți vizitatori din diverse colțuri ale Europei și nu numai, lăsându-le o amintire memorabilă prin fotografii și impresii de neuitat. În timpul liber, se preocupă să mențină curățenia și igiena, considerând locul său de muncă la fel ca propria casă.

Nu a reușit să „antreneze” niciun ucenic

În ciuda faptului că a încercat să împărtășească din experiența sa mai multor ucenici, niciunul nu a reușit să înțeleagă pe deplin tainele meseriei sale. În fiecare zi este o prezență plină de viață și veselie, dar serile se retrage singur, gânditor, în locuința sa, unde simte că se află "acasă", mulțumind lui Dumnezeu pentru sănătatea sa și acoperișul deasupra capului.

Originar dintr-un cătun din Iași și având o copilărie dificilă, nea Mihai a ajuns în Ardeal datorită traseului său în armată. Această experiență l-a schimbat radical, oferindu-i o nouă direcție în viață.

De la apelurile de dimineață în armată până la practicarea meseriei de bucătar, a descoperit o pasiune pentru gătit care a persistat și după eliberare, aducându-l în cele din urmă în postura de străjer la Cetatea Alba Carolina.

Cu toate acestea, indiferent de provocările vieții și de singurătatea în vârstă, nea Mihai continuă să-și desfășoare cu pasiune și devotament serviciul la Cetatea Alba Carolina, reprezentând o figură memorabilă și apreciată pentru toți cei care vizitează acest loc istoric, mai precizează sursa amintită mai sus. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Orasul Vilnius FOTO getyourguide.com
image
image
image
image
image
image
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
mana maicii domnului jpg
ploaie jpg
ion luca caragiale captura video jpg
church 407846 1280 jpg
liturgy 5003278 1280 jpg
cel mai lung cuvânt din lume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net