CFR anulează 14 trenuri în weekenduri din cauza crizei de mecanici de locomotivă. Care sunt rutele afectate

Ultima actualizare:

Conducerea CFR Călători a luat decizia de a anula 14 trenuri în weekend-uri începând cu data de 27 aprilie 2024, pe raza Regionalei Brașov, din cauza crizei de mecanici de locomotivă. Această măsură afectează rutele către mai multe orașe importante din România.

CFR. Foto: arhiva.
CFR. Foto: arhiva.

Trenuri afectate și rute anulate

Potrivit informațiilor furnizate de CFR, trenurile care vor fi anulate tranzitează zonele din Regiunea Brașov. Printre rutele afectate se numără cele între Teiuș și Sibiu, Teiuș și Tg. Mureș, Beia și Sibiu, Sighișoara și Sibiu, Mediaș și Teiuș, Sighișoara și Beia, Brașov și Gheorghieni, Tg. Mureș și Deda, Sf. Gheorghe și Brașov, precum și rutele inverse.

În plus, pe ruta Sibiu - Sighișoara, în weekend, vor rămâne active doar două variante de trenuri, la orele 17:32 și 19:37, cu o durată de călătorie puțin peste 2 ore. Prețul pentru un bilet la clasa a II-a este de 17,5 lei, conform informațiilor de pe turnulsfatului.ro.

Decizia de anulare a trenurilor

Modificările aduse programului de trenuri afectează în special serviciile Regio și au fost propuse la jumătatea lunii aprilie de către conducerea Regionalei Brașov. Se pare că această decizie a fost luată în contextul unei crize de personal, mai precis a lipsei de mecanici de locomotivă.

Dispoziția de a anula aceste trenuri, emisă încă din 28 decembrie 2023

Dispoziția de a anula aceste trenuri a fost emisă încă din 28 decembrie 2023 printr-o adresă din partea directorului general al CFR Călători, care a cerut șefilor de regionale măsuri de optimizare a activității, inclusiv încadrarea strictă în norma lunară pentru personalul operatorului feroviar de stat, fără ore suplimentare, inclusiv pentru mecanici.

CFR Călători își propune să găsească soluții pentru a depăși criza de personal

Această decizie va afecta călătorii care folosesc serviciile de transport feroviar în această regiune, iar CFR Călători își propune să găsească soluții pentru a depăși criza de personal și pentru a asigura continuitatea serviciilor de transport.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și Harry, Foto Getty (2) jpg
image
image
image
image
image
image
mihaela bilic facebook jpg
stadion jpeg
240430 ukraine 98 woman mb 0911 8acfbf webp
cimitir ecologic1 jpg
zbor1 jpg
mona lisa gioconda leonardo da vinci foto afp jpg
eliza petrachescu captura video jpg
Jogging miscare sport exercitii FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net