Se schimbă prețul biletelor de tren! Anunțul important pe care trebuie să îl știe toți românii

Românii care obișnuiesc să călătorească cu trenul trebuie să fie atenți la un anunț important, dacă nu vor să aibă parte de o surpriză de proporții, atunci când își cumpără bilet. Marți, 12 decembrie, CFR Călători a anunțat că se vor schimba tarifele biletelor de tren. Noile prețuri au fost stabilite în funcție de tipul de transport feroviar (Regio, InterRegio, sau InterCity), cât și în funcție de clasa la care se află locul.

Noile prețuri pentru biletele de tren / foto: Facebook
Noile prețuri pentru biletele de tren / foto: Facebook

Potrivit celor de la observatornews.ro, anunțul a fost făcut chiar de către cei de la Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF). Aceștia au comunicat că tarifele de deservire generală în transportul feroviar public de călători au fost actualizate, iar noile prețuri sunt valabile pentru perioada 2023 – 2024.

Se pare că noile tarife se vor actualiza anual cu indicele de inflație, care este stabilit de către Institutul Național de Statistică, pe 1 octombrie. De asemenea, noua valoare ajustată urmează să se rotunjească la cea mai apropiată valoare întreagă, fie de leu, ori de jumătate de leu.

Cât vor costa biletele de tren

Românii care obișnuiesc să circule cu trenuri Regio (adică vechiul CFR Personal), trebuie să știe că prețul biletelor pornește de la 5,50 lei la clasa I, iar cele mai scumpe bilete pot ajunge chiar și la suma de 115,50 de lei, în cazul drumurilor lungi, cuprinse într 400 și 500 de kilometri. Orice drum care trece de pragul de 500 de kilometri este taxat cu 25 de lei pentru suta de kilometru. La clasa a II-a, prețurile sunt cuprinse între 5 și 72 de lei.

Pentru InterRegio (IR), prețurile la clasa I sunt cuprinse între 14 și 252,50 de lei. La clasa a II-a, noile tarife sunt ceva mai mici. Mai precis, biletul aici costă între 10,50 și 174 de lei. În final, pentru trenurile InterCity (IC), un bilet la clasa I costă între 16,50 şi 290,50 de lei, în timp ce la clasa a II-a, prețul este cuprins între 12 și 200 de lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
loc de munca, 700 de lei pe zi, freepik jpg
miel pixabay jpg
man at supermarket jpg
Kate Middleton si Printesa Charlotte jpg
primarul orasului vascau din bihor florin porge nu va mai putea candida pentru un nou mandat jpeg
urs freepik jpg
Locul din orașul Slănic, Prahova, unde s-a stabilit un perimetru de siguranță în urma surpării unei străzi. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
image
actualitate.net
image
actualitate.net