Concedieri masive la una dintre cele mai mari companii din România. Deține produse iubite de milioane de români

Este o companie care deține atât 2 mărci extrem de populare în țara noastră, cât și 2 fabrici, iar recent, a anunțat că va concedia nu mai puțin de 1.800 de angajați, la nivel global. Este vorba despre compania olandeză FrieslandCampina, care deține mărcile Napolact și Dots.

Compania deține mărcile Napolact și Dots / foto: adevarul.ro
Compania deține mărcile Napolact și Dots / foto: adevarul.ro

Potrivit celor de la adevarul.ro, FrieslandCampina este al treilea mare producător la nivel global, atunci când vine vorba despre produse lactate. Compania olandeză are un număr uriaș de angajați, la nivelul întregului glob. Mai precis, aproximativ 22.000 de oameni lucrează pentru cei de la FrieslandCampina, iar compania are undeva peste 100 de unități de producție, în 30 de țări. În România, compania deține 2 fabrici, în Cluj Napoca și Târgu-Mureș.

Din păcate, marți, compania olandeză a anunțat că intenționează să concedieze undeva în jur de 1.800 de angajați pe plan global, de-a lungul următorilor 2 ani de zile. Această restructurare face parte din planul companiei de reducere a costurilor, cât și îmbunătăţire a profitabilităţii. Se pare că, datorită acestui val de concedieri, compania olandeză va economisi undeva în jur de 200 de milioane de euro și intenționează să crească această sumă la aproximativ 400 – 500 de milioane de euro, din anul 2026.

Compania olandeză deține mărcile Napolact și Dots

Compania olandeză a apărut pe piață în anul 2008, în urma fuzionării Friesland Foods și Campina. În magazinele din țara noastră, produsele acestei companii se numără printre cele mai populare, datorită mărcilor Napolact și Dots. De la lapte și iaurt, până la brânză, unt, sau nenumărate alte gustări pe bază de lapte, aceste produse sunt extrem de comune în magazinele românești.

În octombrie 2021, compania lăuda succesul avut de marca Napolact. „Brandul local Napolact, cel mai iubit brand de lactate pentru copii, conform Forbes în ultimii patru ani, este un brand în plină dezvoltare”, spunea compania olandeză, potrivit sursei citate. Pe lângă Dots și Napolact, compania mai deține și alte mărci populare, precum Frico, Milli, sau Oke.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
furtuna Italia tren  jpeg
parfum_shutterstock 1498408832 jpg
zone depromenada in cucuresti calea victoriei jpeg
Femeie bolnava in pat - eutanasiere - ingrijire FOTO Shutterstock
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net