Chinurile cibernetice ale pensionarilor care vor să aibă talon electronic de pensie

Digitalizarea ar trebui să relaxeze relațiile dintre autorități și cetățeni. Doar că, atunci când acest proces implică o sumedenie de operațiuni, atât virtuale, cât și fizice, mai că-ți vine să o lași baltă.

Multe bătăi de cap pentru un cod QR

Dacă mai ești și pensionar și trebuie să urmezi fiecare pas pentru a obține talon electronic de pensie, chiar este de înțeles. Acest talon conține un cod QR care le este util pensionarilor, inclusiv pentru medicul de familie.

Citește și: Fonduri din Pilonul II de pensii au dispărut! Își vor recupera românii banii?

Documentul reprezintă o opțiune și pentru românii ieșiți la pensie. Pentru cei cu competențe digitale și foarte mare răbdare, evident, pentru că pensionarii noștri au de trecut printr-un veritabil chin cibernetic pentru a-l obține.

Așadar, înarmați-vă cu răbdare și urmăriți pașii care trebuie parcurși pentru a solicita talon electronic de pensie:

Pasul 1: Accesați site-ul Casei Naționale de Pensii, www.cnpp.ro Evident, trebuie să ai noroc ca portalul să funcționeze. La momentul redactării acestui articol, site-ul nu funcționa, în ciuda recomandărilor afișate pe monitor, ca urmare a erorii de accesare.

Pasul 2: În eventualitatea fericită în care portalul poate fi accesat, trebuie să dispui de o adresă de mail și să îți faci un cont pe site, pentru a-i accesa conținutul, în variantă redusă.

Pasul 3: Odată creat contul, ar trebui să poți accesa meniul site-ului. Evident, în caz că site-ul funcționează. Dacă informaticienii Casei Naționale de Pensii au reușit să deblocheze platforma, accesează secțiunea „Conturi online”. Acolo va fi disponibil formularul de solicitare a parolei pentru completarea înregistrării. Practic, din acest moment începe „distracția”!

Descărcă formularul. Printează-l, dacă dispui de o imprimantă. Dacă nu dispui de o imprimantă, trebuie să te descurci, ca pe vremuri, cu un nepot, vreun cunoscut sau profită de o ofertă pe la magazine, și fă rost de un memory stick, pentru a salva fișierul pe acesta. Apoi, mergi la un centru de printare pentru a-l... imprima pe hârtie!

Odată obținut valorosul formular, completează-l și mergi la ghișeul Casei Naționale de Pensii pentru a-l depune! Pe semne că greaua moștenire a dosarului cu șină e bine înrădăcinată și în era digitală.

Vezi și: Tora Vasilescu, copleșită de factura la energia electrică: «Mă bazez pe pensie, de la teatru. O rușine!»

Pasul 4: Este cel mai dificil pas, pentru că implică o atenție sporită! Angajații Casei Naționale de Pensii îți vor verifica cererea și vor trimite pe mail un link a cărui valabilitate este de 72 de ore! Mare grijă! Nu se știe când vor trimite angajații respectivul mail, așa că stai cu ochii pe căsuța de mail, mai precis, pe două foldere ale acesteia, Inbox și Spam.

Pasul 5: Dacă ai reușit să supraviețuiești până acum, accesează linkul și seatează parola. Acum, deja ai deblocat versiunea integrală a site-ului! La secțiunea „Depuneri, cereri și documente”, se regăsește recompensa! Mai precis, solicitarea pentru talon electronic de pensie. Hai că mai e un pic.

Pasul 6: Ai trăit cu impresia că la pensie totul va fi mult mai lejer? Măcar ai experiență. Descarcă respectiva solicitare si reia epopeea printării documentului. Mai precis, partea finală a pasului al 3-lea. Considerând că deja știi cum să faci rost de varianta imprimată, completează hârtia și... scaneaz-o! Așadar, degeaba dispui de o imprimantă, dacă nu are și scaner. Cei care nu dispun de nici unul dintre dispozitive, pot completa solicitarea direct la centrul de print, unde poate fi și scanat, apoi copiat pe memory-stick sau trimis pe mail pentru a fi descărcat, din nou, acasă, pe computer.

Pasul 7: Important este ca în acest pas să ai documentul completat și scanat pe propriul computer. Măcar e ultimul pas, iar cei care au ajuns aici, chiar ar merita un premiu. Așadar, se accesează site-ul Casei Naționale de Pensii și documentul scanat se introduce în sistem.

Nu rata nici: Ce sunt pensiile din Pilonul IV? Cum funcționează și care sunt avantajele

Ținând cont de multitudinea de pași ce trebuie urmați, de faptul că fiecare pensionar trebuie să dispună de dispozitive și accesorii, nu e de mirare că doar 11.000 de persoane au solicitat talon electronic de pensie. Mai precis, nici măcar 1% dintre pesnionarii din România, conform stirileprotv.ro

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net