Cine ar câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei dacă acestea ar avea loc săptămâna viitoare. Pe cine ar vota bucureștenii

Ultima actualizare:

Un nou sondaj de opinie comandat de Digi24 și realizat de Avangarde arată că fostul primar Cristian Popescu Piedone ar câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei, în timp ce actualul primar Nicușor Dan se situează pe locul al doilea, fiind urmat de Cătălin Cîrstoiu.

Cătălin Cîrstoiu, Nicușor Dan și Cristian Popescu Piedone. Foto: Mediafax.
Cătălin Cîrstoiu, Nicușor Dan și Cristian Popescu Piedone. Foto: Mediafax.

Cine ar câștiga alegerile dacă ele ar avea loc săptămâna viitoare

Potrivit sondajului, dacă alegerile pentru Primăria Municipiului București ar avea loc săptămâna viitoare, Cristian Popescu Piedone, candidatul Partidului Unității Naționale (PUSL), ar obține 44% din voturi, fiind lider în preferințele electoratului.

În urma sa, se află actualul primar general, Nicușor Dan, susținut de Alianța pentru Unitatea Românilor (ADU), cu 27% din voturi, și Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al PSD și PNL, care ar fi votat de 16% dintre cetățeni. Mihai Enache, de la AUR, ar obține 10% din voturi.

Ce s-ar întâmpla dacă s-ar retrage Piedone

Cu toate acestea, situația se schimbă semnificativ în ipoteza în care Cristian Popescu Piedone ar renunța la candidatură. Nicușor Dan ar obține atunci 54% din voturi, iar Cătălin Cîrstoiu ar urca la 40%.

Respondenții care ar fi votat inițial pentru Piedone au indicat că, în absența acestuia, ar opta în proporție de 41% pentru Nicușor Dan, 29% pentru Cătălin Cîrstoiu și 27% pentru Mihai Enache.

În privința evaluării activității lui Nicușor Dan ca primar, 41% dintre bucureșteni au apreciat-o ca fiind „mai degrabă negativă”, în timp ce 25% au considerat-o „mai degrabă pozitivă”.

Care este cel mai bine administrat sector

Sondajul a mai relevat că 36% dintre respondenți cred că lucrurile în București au rămas la fel în ultimii trei ani, în timp ce 34% spun că s-au îmbunătățit, iar 28% consideră că s-au înrăutățit. Cât despre administrația locală, bucureștenii consideră că Sectorul 3 este cel mai bine administrat, urmat de Sectorul 4 și Sectorul 6.

Principalele probleme identificate de respondenți în Capitală sunt aglomerația în trafic, sănătatea și infrastructura.

Sondajul a fost realizat în perioada 20 - 24 martie, pe un eșantion de 1.000 de persoane, cu o eroare maximă de eșantionare de +/- 2,9%.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net