Cine este „Șacalul”, bărbatul acuzat că a ucis două tinere în Constanța. Gesturi șocante pe care l-a făcut înainte și după crime

Apar noi informații despre despre bărbatul acuzat de comiterea celor două crime șocante din Constanța. Presupusul criminal, cunoscut sub porecla de „Șacalul”, era deja sub ancheta poliției în momentul în care a ucis cele două tinere.

Șacalul se afla sub control judiciar când a comis crimele  / foto: Observator
Șacalul se afla sub control judiciar când a comis crimele / foto: Observator

Chiar după comiterea primei crime, acesta a primit o condamnare. Descris de procurori ca un consumator de droguri cu un trecut penal grav, comportamentul său după crime a fost cel al unei persoane care nu dă semne că ar fi afectată de ceea ce a făcut, potrivit Antena 3 CNN. 

Acest lucru este evident din postările sale pe rețelele de socializare, care sunt acum analizate de procurori.

Principalul suspect în cazul crimelor din Constanța este Niculae Mitrea, cunoscut sub numele de "Șacalul". Acesta are un trecut plin de condamnări, majoritatea pentru conducere fără permis.

„Șacalul” are un cazier stufos cu multe sentințe

De-a lungul timpului, el a primit mai multe sentințe pentru acest tip de infracțiune, fiind prins de poliție în repetate rânduri la volan. Anchetatorii susțin că, în momentul în care a comis cele două crime, acesta se afla sub control judiciar, ceea ce face ca întreaga situație să fie și mai gravă.

Conform documentelor judiciare, pe 6 decembrie 2023, „Șacalul” a fost arestat preventiv de către Judecătoria Tulcea pentru conducere fără permis.

Ulterior, pe 14 iunie 2024, aceeași instanță a decis plasarea sa sub control judiciar, impunându-i mai multe restricții.

Printre acestea se numărau interdicția de a părăsi teritoriul României fără acordul organelor judiciare și cea de a conduce vehicule care necesită permis de conducere, pe care el nu îl deținea.

Cu toate acestea, camerele de supraveghere au surprins imagini ce demonstrează că suspectul nu a respectat aceste condiții, fiind văzut la volanul unui autoturism.

Anchetatorii susțin că prima victimă a fost Denisa Iana, o tânără de 28 de ani din Timișoara, ucisă de „Șacalul” pe 2 iulie 2024.

După această crimă, pe 31 iulie 2024, Judecătoria Tulcea l-a condamnat la 1 an și 10 luni de închisoare pentru conducere fără permis, refuzul de a furniza probe biologice și furt în scop de folosință.

A doua crimă a avut loc pe 27 august 2024, iar procurorii cred că autorul ar fi același individ, Niculae Mitrea. Cea de-a doua victimă, Delia Avram, o tânără de 34 de ani tot din Timișoara, a fost găsită moartă în apropierea lacului Sinoi.

Avea zeci de conturi pe rețelele de socializare

Conform investigațiilor, „Șacalul” le-ar fi ucis pe ambele femei. Un personaj cu un trecut dubios, marcat de numeroase condamnări și o prezență constantă pe rețelele de socializare, unde avea zeci de conturi și împărtășea aspecte diverse din viața sa personală cu prietenii virtuali.

În zilele dinaintea și după comiterea crimelor, comportamentul suspectului a fost unul extrem de bizar, mai ales în mediul online. Pe 28 iunie 2024, cu patru zile înainte de prima crimă, a postat un videoclip în care apare cântând la o biserică. Două zile mai târziu, pe 30 iunie, a vorbit despre cât de nesemnificativă este averea în viața oamenilor.

Prima victimă, Denisa Iana, a fost ucisă pe 2 iulie, dar cadavrul ei a fost descoperit abia pe 12 iulie. A doua crimă a avut loc pe 27 august, însă suspectul a fost prins doar pe 9 septembrie, ceea ce înseamnă că a fost liber aproape două luni.

Anchetatorii analizează acum toate postările lui de pe rețelele de socializare, care sunt foarte numeroase. În tot acest timp, comportamentul lui în mediul online părea unul de totală nepăsare, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Ce a făcut la două zile după prima crimă

La doar două zile după prima crimă, pe 4 iulie, el s-a afișat online zâmbind și cântând. Pe 29 august, la doar două zile după ce ar fi ucis-o pe Delia Avram, „Șacalul” s-a angajat la o plajă. Cu toate că era deja suspect în ancheta poliției, nu părea conștient de acest lucru și continua să se comporte ca de obicei, postând imagini cu el la o masă, pe malul mării, alături de mama și fratele său.

Activitatea sa pe rețelele de socializare a continuat neîntrerupt până pe 9 septembrie, când a fost în sfârșit arestat. Autoritățile pun acum cap la cap toate aceste informații pentru a aduna suficiente probe împotriva lui.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry, Regele Charles  foto   GettyImages, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
swan 200461 1280 jpg
femeie cu caine langa calorifer 2251084105 jpg
turkey 4181647 1280 jpg
cosmin jpg
dovleac jpg
front 1 jpg
sardinia shutterstock 1298190457 jpeg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net