Top cele mai scumpe terenuri din România. Pe locul 7 este o plantație de aluni, iar pe primul o proprietate din Capitală

Ultima actualizare:

Cele mai scumpe proprietăți scoase la vânzare pe site-urile de imobiliare în luna septembrie sunt din Brașov, Timișoara, Arad, Craiova, Ploiești și București. Clasamentul, dominat de terenuri, este condus de o proprietate care se află în centrul Capitaliei și care are un preț de peste 90 de milioane de euro. Printre cele nouă terenuri aflate în top, unul are o plantație de aluni, iar altul un parc fotovoltaic.

Topul celor mai scumpe proprietăți din România

Resita vedere de sus jpg

Cele mai scumpe 10 proprietăți imobiliare scoase la vânzare în România cumulează o valoare totală de 477.457.800 euro, conform analizei realizate de Wall-street.ro. Două dintre ele se află în Brașov. În calsament apar proprietăți din Arad, Timișoara, Ploiești și București.

Nouă din 10 cele mai scumpe anunțuri se referă la suprafețe mari de terenuri, cele mai multe aflate în zone cu potențial de dezvoltare imobiliară, iar proprietarii lor așteaptă dezvoltatorii să le cumpere pentru investiții.

10. Un teren pentru un parc fotovoltaic la marginea Sibiului

Pe locul 10 se află un teren de la periferia Sibiului. Acesta are o suprafață de 63.000 mp și are acces la rețelele de utilități din zonă, iar proprietarul crede că ar putea fi folosit pentru construcția unei parc fotovoltaic. Terenul este situat în apropriere de magazinul Jumbo din Sibiu, iar anunțul a fost listat și pe Storia.ro și Imobiliare.ro. Prețul solicitat pentru acest teren este de 31,5 milioane de euro plus TVA.

9. Teren pentru dezvoltări imobiliare în Timișoara

A noua cea mai scumpă proprietate imobiliară din țară scoasă la vânzare pe site-urile de anunțuri și a doua cea mai scumpă din județul Timiș este un teren edificabil, intravilan, din Timișoara. Terenul, aflat pe Calea Buziașului, poate fi folosit pentru dezvoltări imobiliare de toate felurile, având acces la rețelele de utilități din zonă și o suprafață de 143.500 mp. Potrivit anunțului de pe imobiliare.ro, prețul solicitat pentru teren este de 31.570.000 de euro plus TVA.

8. Teren în Arad ce poate fi cumpărat și pe parcele

Pe locul 8, vândut direct de proprietar, avem o suprafață mare de teren, 65 de hectare mai exact, în Arad, spre Nădlac, lângă benzinăria Lukoil pe DN 7. În anunțul de pe imobiliare.ro este menționat că există toate utilitățile, deci, cel mai probabil, proprietarul încearcă să atragă interesul dezvoltatorilor, dar menționează că-l poate vinde și pe parcele de 5.000 și 10.000 mp. Prețul total al terenului solicitat este de 32,5 milioane de euro plus TVA.

În Timiș cea mai scumpă proprietate este o plantație de aluni

7. O plantație de aluni în județul Timiș

La locul șapte vorbim de o plantație de aluni, în județul Timiș, dar care are și câteva parcele pe teritoriul județului Arad, conform anunțului de pe Imobiliare.ro. Este vorba de o serie de terenuri, cu o suprafață totală de 1.762 de hectare. Practic, proprietarul vinde toată afacerea, oferind la pachet și instalațiile, utilajele și clădirile construite, printre care o casă de oaspeți, casă pentru personalul angajat și hale de uscare și depozitare. Prețul solicitat de proprietar este de 33 milioane de euro plus TVA.

6. Teren de aproape 54.000 mp în Brașov

A doua cea mai scumpă proprietate din Brașov și a șasea la nivel național este un teren de aproape 54.000 de mp în zona Coresi (Tractorul). Terenul are PUZ aprobat, deci proprietarul încearcă să atragă atenția dezvoltatorilor imobiliari care vor să construiască în Brașov. Anunțul listat de Korona Imobile pe imobiliare.ro are un preț de 779 de euro/mp, așadar întregul lot este scos la vânzare pentru 42 de milioane de euro plus TVA.

5. Teren în zona de nord a Ploieștiului pentru dezvoltări imobiliare

Pe locul 5 avem un alt teren, de această dată în zona de nord a Ploieștiului, în zona Carino, pretabil pentru dezvoltări imobiliare diverse, având în aproprierea rețelele de utilități necesare. Terenul are o suprafață de peste 219.000 mp, iar proprietarul este dispus să-l vândă și pe parcele separate. Prețul solicitat pentru toată suprafața listat în anunțul de pe imobiliare.ro este de 43.825.800 de euro, prețul fiind calculat la 200 de euro/mp plus TVA.

4. Teren intrat în intravilan lângă Aeroportul din Craiova

A patra cea mai scumpă proprietate imobiliară din România scoasă la vânzare pe site-urile de profil este un teren de 420.000 mp. Acesta se află în apropiere de Aeroportul din Craiova. Este încadrat în administrarea localității Cârcea, iar prețul pe mp ar fi de 120 de euro, conform anunțului publicat pe imobiliare.ro. Vânzătorul îl recomandă ca fiind pretabil pentru dezvoltare imobiliară, cel mai probabil pentru un parc logistic, iar prețul este de 50.400.000 euro plus TVA.

Top 3 cele mai scumpe terenuri

3. Teren pentru dezvoltare imobiliară la Brașov, zona Rulmentul

Pe imobiliare.ro este listat un teren de 90.000 mp, iar Korona Imobile, cei care au publicat anunțul, spun că terenul este pretabil pentru dezvoltare imobiliară, pentru clădiri cu regim de înălțime S + P + 10E cu destinație rezidențială, office, hotel, showroom, supermarket, mall, centru IT etc. În anunț este precizat și faptul că există posibilitatea de asociere pentru dezvoltare imobiliară. Prețul solicitat în anunț este de 52.200.000 euro, adică 580 de euro mp plus TVA.

2. Un teren de 40 de hectare în Cernica, lângă Autostrada A2

A doua cea mai scumpă proprietate imobiliară scoasă la vânzare în România este un teren lângă București, mai exact în Cernica, lângă autostrada A2, pe care vânzătorul îl recomandă ca fiind potrivit pentru construcția unui parc logistic. Terenul este clasat ca fiind intravilan, fiind la 9 km de București și este listat și pe Storia.ro, și pe Imobiliare.ro. Scos la vânzare de Conadi, prețul de listare este de 67.462.000 de euro, adică aproape 38 de euro pe mp plus TVA.

1. Cea mai scumpă proprietate listată, o clădire de birouri din centrul Capitalei

Cel mai scump anunț activ pe aceste site-uri la început de septembrie 2024 este pentru o clădire de birouri din Capitală, proprietate listată pe imobiliare.ro de către compania de consultanță imobiliară ESOP Imobiliare.

Clădirea de birouri se regăsește în zona Pieței Muncii și a fost livrată 2010. Clădirea are 2 nivele în subteran, iar regimul de înălțime este P+7 etaje. Clădirea este listată pe Imobiliare.ro, cu un preț de 93 milioane de euro plus TVA.

Este foarte posibil ca unele proprietăți imobiliare mai scumpe decât cele incluse în lista de mai jos să fie, de asemenea, scoase la vânzare, dar fără să fie promovate pe site-urile de anunțuri imobiliare. Nu de puține ori, astfel de proprietății sunt prezentate de marile companii de consultanță imobiliară direct către investitori, explică sursa citată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
executie ceausescu jpg
femeie ceai raceala jpg
roman in germania terorizat de conationali jpg
2 regele carol al doilea jpg jpeg
casa verde jpg
accident bucuresti jpg
Stațiunile din județul Brașov rămân în topul preferințelor românilor FOTO Poiana Brașov
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net