Cine sunt fericiții angajați care vor beneficia de primă de Moș Nicolae

Vești bune pentru mii de angajați români! În ciuda măsurilor de austeritate anunțate de Guvern, angajații de la stat vor fi răsplătiți cu tot felul de ajutoare bănești, mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă. Astăzi, 5 decembrie, vor beneficia de o primă de Moș Nicolae, după care vin și cele de Crăciun

Mii de angajați vor beneficia de o primă de Moș Nicolae / Foto: Pexels
Mii de angajați vor beneficia de o primă de Moș Nicolae / Foto: Pexels

Mii de angajați vor beneficia de o primă de Moș Nicolae. Este cazul angajaților de la Complexul Energetic Oltenia, care vor primi astăzi, 5 decembrie, o sumă de 200 de lei pentru fiecare copil. Prima de Moș Nicolae este prevăzută în Contractul Colectiv de Muncă. Mai mult decât atât, unii dintre angajați vor primi și plase cu dulciuri pentru copiii minori în întreținere.

Angajații vor primi bani și de Crăciun

Nu sunt, însă, singurele prime, pentru că minerii și energeticienii vor mai beneficia și de alte sume pe final de an. Angajații companiei se vor mai bucura și de o primă de Crăciun. Aceștia ar urma să primească o primă în valoare de 1.300 de lei. Banii vor fi acordați în cursul zilei de 12 decembrie, potrivit informațiilor oferite de Antena3.ro

De asemenea, pe data de 20 decembrie, va fi acordată prima tranșă din economia la fondul de salarii în valoare de 1.000 de lei net, dintr-un total de 1.512 lei net. Diferența rămasă va fi achitată la începutul anului viitor. Nu în ultimul rând, minerii și energeticienii vor mai primi, pe 27 decembrie, avansul salarial.

Românii caută salarii mai bune în străinătate

Românii emigrează „în valuri” în căutarea unui trai mai bun, în Europa. Potrivit unui raport al Băncii Mondiale, în ultimii 10-15 ani, au părăsit țara mai mult de 2 milioane de români, ceea ce reprezintă aproape 20% din forța de muncă. Salariul minim din țara noastră trece cu puțin peste 600 de euro, şi acela brut. România se află astfel la coada clasamentului veniturilor minime din spațiul comunitar.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tower bridge 5727975 1280 jpg
parcul liniei jpg
24c513e9 minivacanta de 1 mai si paste 620x413 1 webp
image png
image png
Abubakar  Tahiru cartea recordurilor jpg
batran confuz istock1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net