Cine sunt românii care ar putea primi un salariu în plus, de 2.000 de lei, lună de lună. Care este condiția de bază

Românii, care sunt părinţi şi au mai mulţi copii, ar putea primi nişte bani în plus, lună de lună, echivalentul a unu sau două salarii minim nete, dacă un proiect de lege devine realitate.

Bani în plus, indiferent de veniturile avute Foto: Pixabay.com
Bani în plus, indiferent de veniturile avute Foto: Pixabay.com

Proiectul se adresează familiilor cu trei sau mai mulți copii

Proiectul iniţiat de deputatul PLNL Gigel Ştirbu vine ca să combată declinul demografic, după ce populația României se află în continuă scădere. Este vorba despre un proiect de lege înregistrat, recent, la Parlament care propune acordarea de indemnizații lunare, de cel puțin un salariu minim pe economie familiilor cu trei sau mai mulți copii.

Potrivit proiectului, prima dintre măsuri vizează persoanele care au în întreținere trei sau mai mulți copii în vârstă de până la 18 ani, acestora urmând să le fie acordată o indemnizație lunară neimpozabilă și nesupusă executării silite (cu excepția situației în care a fost acordată în mod necuvenit), scrie Antena 3 CNN.

Despre ce sume este vorba 

Sumele propuse sunt: echivalentul unui salariu minim pe economie pentru trei copii; 1, 5 salarii minime nete pentru cei care au patru copii; două salarii minime nete pentru cinci copii; 2, 5 salarii minime nete pentru șase sau mai mulți copii.

Sumele ar urma să fie acordate tuturor celor care îndeplinesc criteriile legate de numărul de copii, o condiționare fiind ca beneficiarii să realizeze venituri impozabile, din salarii sau pensii, indiferent de cuantumul acestora.

Beneficiarii trebuie să fie cetățeni români

Cu privire la mamele aflate în concediu de creștere copil, acestea trebuie să fi realizat venituri impozabile în 12 din ultimele 24 de luni de dinaintea nașterii sau adopției.

Mai mult decât atât, pentru a se califica, este necesar ca părinții sau întreținătorii trebuie să fie cetățeni români, cu domiciliul în România, iar copiii aflați în îngrijire să fie înscriși într-o unitate de învățământ după vârsta de trei ani.

În cazul în care există 2 întreținători, beneficiile propuse ar urma să fie acordate unei singure persoane și ar înceta în cazul în care custodia copilului ar fi pierdută.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
mario scurtu jpeg
image
image
image
image
image
image
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net