Domeniile în care se amână majorarea salariilor. Anunțul făcut de Ciolacu: „Ministerele de resort vor reanaliza textul”

Ultima actualizare:

Astăzi, într-o declarație importantă la începutul ședinței de guvern, prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunțat o decizie crucială - amânarea majorării salariilor din sectorul construcțiilor și agriculturii. Această hotărâre survine în urma unor calcule inițiale care au arătat că, în realitate, majorarea promisă ar putea duce la o pierdere financiară pentru angajați.

Marcel Ciolacu. Foto: Click.
Marcel Ciolacu. Foto: Click.

De ce s-a amânat majorarea salariilor din construcții

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a subliniat importanța protejării veniturilor și a dat asigurări că orice măsură de creștere a salariilor este bine calculată și avantajoasă pentru angajați. Amânarea majorării salariilor din construcții și agricultură este un pas în direcția corectă pentru a asigura un impact pozitiv și durabil asupra economiei și a nivelului de trai al cetățenilor.

Capitolul din legea austerității privind majorarea salariilor din construcții și agricultură nu va fi adoptat astăzi, după ce oficialii și-au dat seama că ar însemna o pierdere de bani pentru salariați.

În plus, acest capitol a primit aviz nefavorabil de la Consiliul Economic și Social (CES), iar Guvernul așteaptă noi calcule de la Ministerul de Finanțe.

Totul vine după ce, din calculele de la Ministerul de Finanțe, a reieșit că cei din construcții ar pierde o anumită sumă de bani. Și patronatele s-au opus în CES și au dat aviz nefavorabil. Astfel, acest capitol se va amâna cu o săptămână.

Ce a spus Ciolacu

Calculele prezentate de Ministerul Finanțelor arată că, în urma aplicării Contribuției de Asigurări Sociale de Sănătate (CASS), salariul net în construcții și agricultură ar fi putut scădea.

Eu am promis că nu se va întâmpla.

Drept urmare, am scos de pe ordinea de zi Ordonanța de Urgență cu salariile din construcții și agricultură. Până atunci, salariile vor rămâne ca până acum", a anunțat, joi, premierul Marcel Ciolacu.

Eu nu sunt de acord cu acest lucru! Niciun salariu minim net nu trebuie să scadă!

Drept urmare, am decis să scoatem de pe ordinea de zi această ordonanță care vizează aceste categorii. Ministerele de resort vor reanaliza textul", a afirmat Ciolacu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
traian basescu
image
image
image
image
image
image
furnici jpg
papadia planta miraculoasa jpg jpeg
regina elisabeta gettyimages jpg
aroportul heathrow foto profimedia jpg
vlad calugarul jpg
image png
alunecare papua guinee jpg
houses 7030773 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net