Salarii mai mari de la 1 august 2023. Ce angajați primesc 500 de lei în plus pe lună

Ultima actualizare:

Începând cu 1 august 2023, mai mulți angajați vor lua un salariu mai mare cu până la 500 de lei. Anunțul este unul oficial. Care sunt românii ce vor beneficia de aceste măsuri.

Salarii mai mari de la 1 august 2023
Salarii mai mari de la 1 august 2023

500 de lei în plus la leafă pentru anumiți salariați

Luna august vine cu vești bune pentru mai mulți angajați din România. Reprezentanții Guvernului au anunțat creșterea lefei cu 500 de lei în plus. Cine sunt românii care o să primească acești bani.

Premierul Marcel Ciolacu și vicepremierul Marian Neacşu au avut o întâlnire reprezentanţii Sanitas. În urma acestei întrevederi, reprezentanții Guvernului au anunțat că s-a stabilit conţinutul ordonanţei de urgenţă care va completa drepturile negociate şi obţinute pentru angajații din sistemul public de sănătate.

Așadar, de la 1 august, salariați din Sănătate vor avea măriri importante ale veniturilor. Cei de la Sanitas au reușit să obţinut încadrarea angajaților din Anexa II şi Anexa VIII la Legea 153/2017 (atât salariaţii din Sănătate, cât şi cei din asistenţă socială) la salariul de bază maxim prevăzut de lege.

Ce angajați vor beneficia de aceste măsuri

500 de lei în plus la salariu, din 1 august, vor primi, conform informațiilor dintr-un comunicat dat publicității de către Sanitas: asistenţii medicali, tehnicieni de radiologie şi imagistică licenţiaţi, asistenţi medicali de laborator clinic licenţiaţi, licenţiaţi în balneofiziokinetoterapie şi recuperare, asistenţi medicali dentari licenţiaţi, asistenţi medicali de profilaxie dentară licenţiaţi, asistenţi medicali licenţiaţi în nutriţie şi dietetică, moaşe, asistenţi medicali, surori medicale, indiferent de nivelul studiilor.

În plus, și medicii,  indiferent de gradul profesional, care efectuează lunar o gardă în afara normei legale de bază, vor avea cu 500 de lei în plus la leafă.

Salariul mediu net a trecut de 4.550 de lei

Conform datelor furnitate de Institutul Național de statistică, leafa medie netă, în România, a fost de 4.554 lei în luna martie a acestui an, în creştere cu 284 lei (6,7%) faţă de luna februarie 2023. Se pare că, cele mai mari valori au fost înregistrate în sectorul fabricării produselor din tutun. Pe de altă parte, cele mai mici valori ale salariului net au fost în sectorul hoteluri şi restaurante (2.430 lei).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
furtuna Italia tren  jpeg
parfum_shutterstock 1498408832 jpg
zone depromenada in cucuresti calea victoriei jpeg
Femeie bolnava in pat - eutanasiere - ingrijire FOTO Shutterstock
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net